Vad trött man blir av att ha valp!

Vår lilla trädgårdsmästare.

Det är inte direkt någon semester att ha valp. Iallafall inte om man inte vill att valpen ska kissa och bajsa inne eller göra en massa hyss. Det är tidiga morgnar för att hinna ut innan det kommer kiss på golvet. Jag sover halvt påklädd och har en luvtröja bredvid sängen, så att jag kan dölja morgonfrillan när vi är ute på första rastningen.

Det är ett himla spring ut och in, så fort Nhora vaknar, har ätit eller har röjt omkring. Hon har inte badat i vattenskålen nu på två dagar, men ska stoppas när köksmattan råkar hamna i munnen och utomhus ska det plockas ut stenar och annat skräp ur munnen på henne.

Lhine och Thone är vana vid att vi går en timmes promenad efter frukosten, så igår och idag har jag försökt ha Nhora i Evelinas vagn. Inte helt lätt kan jag lova. Hålla Lhines och Thones koppel och köra vagnen med ena handen och ha kort koppel på Nhora och försöka hålla kvar henne i vagnen med den andra handen. Igår fick hon ett gott ben att tugga på, men det hon fick idag var tydligen inte lika gott.

När Nhora sover och allt blir tyst och lugnt, och jag inte behöver ha koll på vad hon gör, då är det inte långt kvar tills det är dags för henne att äta…

Det kanske låter som att jag tycker att det är jättejobbigt att ha valp, men det tycker jag inte. Det är roligt och mysigt, men det tar lite på krafterna.

Idag har hon varit jätteduktig när vi varit ute och åkt bil, tre gånger. Både hon och Thone fick följa med i bilen igår när jag lämnade och hämtade Evelina på dagis. Idag fick bara hon följa med när det var dags att hämta. Inga konstigheter alls. Jag har inte satt tillbaka mellanväggen i buren sedan jag tog bort den när Thone var dräktig och skulle lämnas i Hälla, så när Lhine skulle vaccineras fick alla tre åka tillsammans. Jag var lite orolig för att Lhine kanske skulle bli sur, men det gick jättebra. När vi var klara hos veterinären och det var dags att åka hem så låg Nhora och sov så gott. Skönt att bilåkandet inte verkar bli några problem.

16 april, 2019 | 1 kommentar »

1 kommentar till “Vad trött man blir av att ha valp!”

  1. Annika i Lindby:

    Trött, men så roligt! En valp visar ju väldigt fort, att den förstår. Avundas dig, då hund inte är aktuellt här.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: