Nu är dom här!

Gårdagen var inte så rolig. Den var lång och seg. Thone var lite flåsig och hade svårt att komma till ro. Hon ville inte äta, och vattnet hon drack kom upp igen. Vi försökte vila och ta det lugnt, ifall att valpningen skulle sätta igång under natten. Thone ville helst sitta eller ligga på mig, så hon jag och Evelina spenderade större delen av dagen till sängs framför ett par filmer. På eftermiddagen somnade vi till allihopa.

Vid 21-tiden gick jag och Thone upp på övervåningen för att lägga oss för natten, medan Evelina satt kvar i vardagsrummet och tittade på film med pappa. 21.40, precis när jag ringt och sagt godnatt till Lenny, satt Thone i valplådan och tittade konstigt på mig och vände sig sedan om och började slicka på täcket som låg där i. Jätteblött! Vattnet hade gått.

När jag och Evelina släckte ner för att sova så ville Thone komma upp till oss, och sen satt hon i sängen och flåsade och gungade. Lade sig ner några sekunder, men sen satt hon och gungade igen. En timme senare började hon få små värkar. Hon fick gå ner från sängen och välja mellan en Bia bed och valplådan, och hon ville helst vara i bädden. Jag och mamma satt hos henne en stund, men insåg att det skulle ta tid innan hon skulle få riktiga värkar och att det var bäst att försöka vila.

Jag flyttade bädden närmare sängen, halvsov och kollade till Thone emellanåt. 01.50 vaknade jag av ett ”Mjau!”, och hann tänka att här finns det inga katter innan jag blev klarvaken och fattade vad det handlade om. Thone stod i en konstig ställning med en valp hängandes mellan bakbenen. Jag kollade läget lite snabbt innan jag ropade på mamma att komma upp.

Första valpen var en hane, och efter en kvart kom nästa valp som också var en hane. Sedan tog det en timme innan två valpar till kom med bara några minuters mellanrum. En hane och en tik. Därefter blev det nästan två timmars väntan på nästa valp, en till hane. Jag var jättetrött, och gick och lade mig för att vila lite… och vaknade typ två timmar senare. Under tiden hade det kommit en tik.

08.08 kom det en till tik, och en timme senare tog mamma ut Thone på rastning medan jag bäddade rent i valplådan. När mamma kom in med Thone igen trodde hon att valpningen var klar. Thone såg slank ut i kroppen, och magen var mjuk. Hon verkade så lugn också när hon fick lägga sig hos sina valpar igen. Hon kunde lägga sig och sova.

Fyra hanar och tre tikar, födda mellan 01.50 och 08.08. Thone fick några värkar till, men var fortfarande väldigt lugn. Vi trodde inte att hon hade någon valp kvar i magen, men om det skulle komma en till så var vi förberedda på att den kanske inte skulle leva med tanke på hur lång tid det tagit. Vi kände oss glada och nöjda över antalet och fördelningen. Även om vi hade hoppats på en till tik, så var ju det viktigaste att alla mådde bra!

Vid 10.30 började Thone ta i ordentligt igen, och ganska så snart kom en valp till! Lite medtagen, men levande! Mamma var på nedervåningen med Evelina, så jag fick snabbt hoppa ner i valplådan och hjälpa Thone med att få den att piggna till ordentligt. Det kändes väldigt skönt när den kom igång, och ännu bättre när jag vände på den och såg att det var en tik!

Så åtta valpar totalt, fördelat på fyra hanar och fyra tikar!

16 februari, 2019 | 3 kommentar »

3 kommentarer till “Nu är dom här!”

  1. Micke:

    Grattis kunde inte bli bättre ?

  2. Annika i Lindby:

    Underbart! Grattis!

  3. Gunilla:

    Grattis och lycka till med dom små.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: