Vi pysslar och grejar

180601

Thone och jag åkte och tränade lite vattenapportering igår med. Hon tyckte att det var lite för roligt, men jag tog det lugnt och så länge hon inte kändes samlad så kastade jag inget åt henne. Kasta sig ut i vattnet och simma ut och in kan hon, så det är allt det andra vi behöver träna på. Jaktfot vid vattnet, stadga och avlämningar.

Varje kväll den här veckan har det blivit lite lydnadsträning på tomten efter att Evelina somnat. Rutan och fjärrdirigeringen har stått i fokus, och vi har börjat om lite grann med rutan. Nu lägger jag targeten en bit bakom rutan, för att lära henne springa rakt mot/genom rutan istället för i en båge. Det kommer nog ta sin lilla tid att få henne helt rak, men de raka skicken blir iallafall fler och fler.

Fjärren blir jag inte riktigt klok på. Den är inte dålig, men uppsitten är ojämna. Efter den här veckan tar vi nog en kort paus från den, så kanske ett par poletter hinner trilla ner till nästa gång. Vi kommer väl inte pausa fjärren helt, men flytta fokuset från skiftena till nedläggandena vid sida. Thone vill gärna lägga sig på ena skinkan och då blir inte första uppsittet bra alls. Hon behöver lära sig att lägga sig rakt, och ligga kvar så.

1 juni, 2018 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: