Det går framåt

180616
Har ni sett mina snygga AddPocket? Det är som ett bälte med två stora fickor, som passar bra till hundträning och är ovärderliga under promenaderna nu när det är varmt och allt man behöver ha med inte får plats i byxfickorna.

Den här veckan har jag tagit mig i kragen och kört ett litet pass på tomten med Thone varje kväll, förutom igår. Då kändes det viktigare att krypa ner i sängen tidigt, för jag var verkligen jättetrött och hade ont i kroppen. Sådär som när man håller på att bli sjuk.

Trots att vi bara kört korta pass så tycker jag att vi gör små framsteg hela tiden. På den fula filmen från i måndags såg jag att vi behövde tighta till hennes väg runt konan, så det har vi pysslat med genom att ställa den mellan ett träd och staketet. Thone provade då först att runda både träd och kona, men när det inte gav nån belöning så provade hon att bara runda konan.

Jag har tänkt att vi måste börja träna på andra platser än bara på tomten, och idag efter jobbet tog vi en promenad allihopa. Varukorgen under Evelinas vagn packades full med träningsgrejer och så gjorde vi ett stopp på en grusplan där jag ställde ut både rutan och konan.

Det jag ville se idag var om Thone har börjat förstå vad momenten går ut på, för på tomten kan vi inte flytta runt på rutan så mycket. Thone hittade både rutan och konan på första försöken! Nu såg hon visserligen när jag ställde upp dom, men hade hon inte förstått något så hade hon förmodligen inte gjort rätt. Jag provade faktiskt att plocka bort targeten bakom rutan för att se om jag kunde få stopp på Thone i rutan, men det kunde jag inte.

Vi har lyckats banta ner den fula bågen hon sprang i till rutan för bara några veckor sedan, så targeten får nog börja flytta närmare rutan eller till och med in i den. När Thone fått vila en stund efter allt spring så gjorde vi en fjärrdirigering, och den börjar ta sig! Uppsitten kan bli bättre, men dom är inte dåliga.

Det blev ett roligt träningspass, och vi har kommit längre än jag trodde. I nästa vecka måste vi ta oss ut utanför tomten fler gånger, och prova att ställa upp rutan och konan utan att Thone får titta på… De övriga momenten i klass I måste vi pilla lite med också, och börja träna på sittande i grupp som blivit helt bortglömt.

16 juni, 2018 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: