Träning på DogSense

Idag har jag och Maja tränat tillsammans igen med Thone och Zander. Evelina fick följa med också, för på förskolan var det studiedag. Hon hade fått följa med annars också, för hon har hostat i ett par dagar. Det skulle iallafall bli intressant att se hur mycket träning det skulle bli för mig och Thone, eftersom att Evelina kan vara väldigt blyg. Jag hade laddat väskan med saft och kex åt henne, och så fick hon själv packa sin ryggsäck med leksaker. Hennes nya bil och en massa duplo fick följa med…

Som väntat var Evelina jätteblyg en stund, men sen när Maja och Zander kört sitt första pass och jag reste på mig för att träna med Thone så var det inga konstigheter. Hon kom jättebra överens med dom och var liksom sitt vanliga jag. Här hemma har Evelina pratat om Zander och sagt att hon vill följa med på träning fler gånger, och det kommer hon få göra.

Dagens träning med Thone blev kanonbra! Vi ställde ut skylthållare som störning på planen idag med, och nästa gång tror jag inte att Thone kommer bry sig om dom överhuvudtaget. Trots att vi inte utnyttjade all vår tid till träning så blev det mycket gjort. Vi tränade både lydnad och rallylydnad, och jag tror att vi är mycket närmare en start i avancerad klass i rallylydnad än jag trott.

Jag provade att låta Thone få följa mig på höger sida, och det kändes riktigt bra. Hon hängde med i svängar och vändningar utan att bli för sned. Även om vi tränar på en noggrann position på högersidan så kommer jag inte använda det i rallylydnaden, utan vill ha det lite mer som jaktfot. Vi har ingen tävling i sikte än, men det känns som att det är dags för mig att börja plugga på skyltarna så att vi snart kan börja öva på de olika momenten på både vänster och höger sida.

Det blev även fjärrskiftet ligg-> sitt, där Maja kunde se stor skillnad sedan förra veckan. Vi har tränat en stund nästan varje dag, och det var kul att höra att resultatet syntes. Klass I-apporteringen kollade vi av, och där är det ingångarna vi behöver träna mest på just nu, för Thone gör gärna ett par omtag. Sändande runt kon gick mycket bättre idag, nu när jag inte laddar med någon belöning innan. Hon hittade till och med in runt konen när Evelina satt bredvid den.

Det känns superkul att vara på gång med träningen ordentligt igen, nu när vi inte behöver bry oss om vädret. Att Evelina tyckte det var roligt att få följa med också är ju ett stort plus!

13 mars, 2018 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: