Dags för stick i benet igen

180329

Idag har vi varit hos veterinären igen, för att kolla hur Thyras blodvärden såg ut efter den intravenösa injektionen hon fick sist vi var i Jönköping. Planen är att hon ska få en tablett imorgon, men för att den ska kunna ges får inte de vita blodkropparna vara för låga.

Som jag nämnt tidigare kan blodproverna tas här i Linköping, så det blev ett besök på Valla djursjukhus där vi skulle få träffa Björn. Det kändes inte jättebra sist när vi fick träffa en veterinär som inte varit med på den här resan med Thyra, så jag blev väldigt glad när jag ringde och bokade det här besöket och det fanns tid hos Björn!

Vi fick samma djurvårdare som träffat Thyra en massa gånger innan, och Thyra hälsade glatt på henne när hon kom gående genom väntrummet medan vi väntade på att få anmäla oss i receptionen. När vi fått komma in på ett rum var blodprovstagningen snabbt avklarad, och idag skulle vi få svar direkt.

Blodproverna såg bra ut, eller som Björn sa ”Som man kan förvänta sig”. Det var hur som helst helt okej att Thyra får sin tablett imorgon! Björn hade till och med skrivit ut provsvaren så att vi kan ta med dom till Nanna om två veckor när det är dags för en resa ner till Jönköping igen.

Björn är väldigt trevlig och ärlig, så jag frågade faktiskt honom idag vad han tyckte om det här med Thyra och berättade att jag ibland har funderat på hur länge man ska hålla på. Han kunde inte se någon större skillnad på Thyra, förutom att hon gått ner i vikt. Det han tyckte var viktigt var att djuren mår bra och har livskvalitet, och undrade om Thyra hade några biverkningar av medicinerna. Jag har inte märkt något, förutom att jag tror att Thyra har lite sura uppstötningar ibland, men hon har inte blivit dålig i magen eller spytt.

Jag berättade att jag själv inte kunde hitta någon anledning till att Thyra inte ska fortsätta att få behandling mot cancern. Att jag tycker att hon är pigg, är med och vill göra saker. Det var såna saker han poängterade, att det skulle finnas vilja och att hunden inte lider. Det kändes väldigt skönt att få prata lite, och känna att det vi gör är rätt. Att jag inte bara är egoistisk.

29 mars, 2018 | 2 kommentar »

2 kommentarer till “Dags för stick i benet igen”

  1. Anki Ylivainio:

    Håller verkligen med dig angående behandlingen av Thyra. Morpheus, min goldenhanne,som faktiskt är släkt med dina hundar, fick ett hjärtfel som var väldigt allvarligt. Vi bokade in en avlivningstid på inrådan av veterinär, men gav medicin över helgen vilket han svarade otroligt bra på. Moffe fanns med oss i hela 2,5 år efter diagnosen och var full av livsglädje. Är så otroligt glad över den extra tiden som vi fick tillsammans innan det var dax att ta det tunga beslutet. Håller tummarna för att Thyra får vara med ett bra tag till.

  2. Annika i Lindby:

    Du verkar inte ett dugg självisk, när det gäller dina hundar!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: