Återbesök på Djursjukhuset i Jönköping

180221

Idag har jag och Thyra varit på Djursjukhuset i Jönköping och träffat Nanna igen. De senaste dagarna har jag känt mig lite stressad över vad dagens besök skulle resultera i, eftersom att tumören ser ut att blivit större. Dessutom har hon börjat lägga sig ner på ett sätt som hon inte gjort förut, förmodligen för att tumören kommer i kläm annars.

Resan ner till Jönköping kändes extra lång idag. Det snöade, E4:an var smutsig och spolarvätskan hade frusit… En liten bit innan Jönköping började temperaturen närma sig nollan och med hjälp av blasket som bilarna framför skvätte upp på min bil kunde jag äntligen torka av min vindruta och få klar sikt igen.

När Nanna hälsade på Thyra såg hon direkt att tumören blivit större sen sist. Hon kände igenom Thyra, och lymfknutorna i buken kändes bra och det lät bra när hon lyssnade på hjärta och lungor. Nanna kollade även igenom päls och hud och undrade om Thyra kliat sig något extra, för tydligen finns det en risk för mjäll och pälskvalster.

Eftersom att tumören blivit större tyckte Nanna att vi skulle sluta med Palladian och prova en annan medicin, och kanske även prova strålbehandling lite längre fram. Men innan hon lade upp en ny behandlingsplan skulle Thyra få lämna ett blodprov, och efter det fick vi gå ut för att försöka ta ett urinprov. Det skulle vi fixa snabbt och lätt, för Thyra är ju så enkel att rasta, men idag hade hon ingen lust alls att kissa på beställning…

Det mesta på blodprovssvaret såg bra ut, förutom de vita blodkropparna som låg lite lågt. Från och med imorgon kommer Thyra få en annan tablett istället för Palladian, och på torsdag i nästa vecka måste vi åka och ta ett blodprov för att ha koll på de vita blodkropparna. Det blodprovet kan vi ta hos vilken veterinär vi vill, bara de kan läsa av blodprovet på rätt sätt, så det känns skönt att inte behöva åka ända till Jönköping för att göra det.

Nu känns allt lite bättre igen, och jag tycker att Nanna verkar så positiv. Hon målar inte upp några hemska bilder i mitt huvud och pratar inte om Thyras ålder, utan tittar på hur pigg och fräsch Thyra är. Hon sa en så fin sak till Thyra idag också. ”Du förstår väl precis allt vi säger?”, och det är ju precis så jag känner med Thyra.

21 februari, 2018 | 3 kommentar »

3 kommentarer till “Återbesök på Djursjukhuset i Jönköping”

 1. Karin:

  Vi håller tummarna att den nya medicinen kommer att göra susen !
  En sådan underbar bild!!
  Kramar !!

 2. Annica:

  Nu hoppas vi på att Thyra blir bättre och att den nya medicinen funkar. Så fint sagt av veterinären om Thyra. Blir så rörd av ditt inlägg. Mycket känslor ❤️Kram ❤️

 3. Ingrid Grundström:

  Jag håller tummarna för att den nya medicinen funkar och att Thyra fortsätter att må bra ❤

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: