Svish, så har två veckor gått

De första dagarna efter Thyras operation var jättelånga och tiden gick fruktansvärt långsamt, men nu har det helt plötsligt gått två veckor. De 14 dagarna hon skulle ha tratt och bara rastas i koppel är förbi, och nu får hon börja röra på sig igen!

Under uppsikt har hon idag fått vara naken som Evelina säger, men hon får nog fortsätta ha body eller tratt på natten och när jag inte är hemma. Vi har även varit ute på två promenader där hon fick gå i normal takt i fem minuter. Hon blev så glad nu ikväll när hon förstod att hon skulle få en till promenad. Planen var att vi skulle gått tre promenader, men det hanns inte med riktigt. Hon fick vara lös ute på tomten en stund under dagen, så det blev nog lagom med motion ändå.

Jag har suttit och läst en del om vad en operation vid livmoderinflammation, eller kastrering, innebär och hur man kan hjälpa hunden att träna upp bukmuskulaturen igen när den blivit helt särad. Den är ju viktig för balansen, och jag vill ju inte att Thyra kompenserar och felbelastar så att hon får ont i ryggen eller andra ställen av kroppen.

Hur som helst så har jag iallafall tänkt ut ett litet träningsschema till Thyra, som jag ska sätta mig och skriva ner i min nya almanacka som äntligen kom idag! Vi började med diagonala lyft idag, där jag lyfte höger framben och vänster bakben och tvärtom så att Thyra fick balansera på två ben. Det blev 3 x 20 sekunder idag, vilket kanske låter jättelite men jag märkte på Thyra att det var ansträngande.

Thyra kommer få göra lite balansövningar också, på ojämna underlag och på balansbollen om jag hittar den någonstans ute i förrådet. Om det är någon som har fler tips på hur man sakta kan bygga upp bukmuskulaturen igen så lämna gärna en kommentar.

7 november, 2017 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: