Svår och rolig träning

Igår skulle jag och Thone tränat apportering med Susanne och Freja, men det blev ett veterinärbesök med Thyra istället för i tisdags kväll upptäckte jag att det stack ut stygn på hennes bakben. Vi fick en akuttid och var välkomna redan 9.30. Det blev lite väntan, men jag var tacksam att vi fick komma samma dag. Dessutom skulle det inte kosta något, utan räknas som en sårkoll.

Stygnen klipptes ner och veterinären tyckte att resten av operationssåret såg bra ut. Stygnen ska försvinna av sig själv, men det kan ta lång tid, och skulle det bli likadant igen så är det bara att klippa ner dom.

Iallafall, eftersom gårdagens träning inte blev av så åkte jag, Evelina och hundarna till Norrköping idag för att träna med mamma och en träningskompis till henne som har två labradorer. I mina ögon såg inte platsen som vi var på ut som en plats där man tränar apportering. En stor gräsplan med högt gräs i kanterna, men där fick hundarna kluriga övningar och jag fick nya idéer om hur och var jag och Thone kan träna.

Först gick vi runt gräsplanen och lade ut dummiesar på tre olika ställen, och sedan var tanken att skicka hundarna till de tre olika platserna. Thone hade den sista platsen i minnet, så när jag skulle skicka henne till den första så fick jag korta ner avståndet rejält för att hon inte skulle vika av och springa fel. Det var svårt för oss idag, men samtidigt väldigt roligt eftersom att det gav mig många nya idéer.

Det blev markeringar också, ut i det höga gräset där det inte fanns några referenspunkter. Efter fyra markeringar var Thone rejält trött! Trots att linjerna inte blev så snygga idag kände jag mig jättenöjd med Thone. Hon gick bra vid sidan, hade bra stadga vid markeringarna och var lugn vid passiviteten.

En till som skötte sig bra idag var Evelina. Hon höll sig kring vagnen först, som blev parkerad i ena hörnet av gräsplanen när vi skulle skicka hundarna på linjetag. Sen efter en stund kom hon ut till oss andra, och låg och rullade runt i gräset. Hon verkade väldigt nöjd med att få vara med, busa runt och få en massa frisk luft.

19 oktober, 2017 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: