Härligt väder och härlig träning

170926
Svettig, trött och nöjd!

Igår kväll skickade jag iväg ett meddelande till Susanne som har Ville och Thones kullsyster Freja och frågade om vi skulle ta en promenad med lite apportering idag, och i förmiddags träffades vi vid Vidingsjö motionscenter. Trots att systrarna inte träffats på ett bra tag så kände dom igen varandra direkt och blev precis tokiga, sådär att det inte var någon idé att kräva att dom skulle uppföra sig.

Vad det skulle bli av dagens träning hade jag ingen aning om. Evelina var med, Thone och Freja är tokiga i varandra och Thone är nästan lika tokig i Susanne. Det kanske skulle bli pannkaka av alltihopa, men en promenad i fint väder skulle vi få iallafall. Efter ett antal veckor med regn och blött väder så var solen äntligen framme igen!

När vi började gå så kunde systrarna uppföra sig igen, och efter en bit hittade vi ett ställe som vi tyckte såg bra ut för träning. Planen blev att vi skulle lägga ut ett linjetag på ena sidan av spåret, sedan skulle hundarna få en markering på andra sidan, därefter skickas på linjetaget och sedan få en till markering. Den som kastade tog med sig sin hund ut, så blev det lite passivitetsträning också.

Jag och Thone började, och Evelina fick sin hink så att hon kunde gå och leta efter kottar under tiden. Thone fixade den första markeringen lätt och likaså linjetaget. Hon satt stadigt vid markeringen och följde med bra vid sidan när vi vände upp för linjetaget. Den andra markeringen fick hon leta lite efter, för hon släppte blicken en stund och tittade upp på mig.

Medan jag belönade Thone ropade Evelina ”Mamma! Inna kommer snart!” och sen for hon iväg längs motionsspåret. Där finns ingen inkallning, så det var bara att knata efter och fånga in ett ilsket litet bi. Skötväskan var laddad med mutor, så hon fick ett par majskrokar i sin hink och en festis innan jag och Thone gick ut i skogen för att kasta markeringar åt Susanne och Freja. Evelina stod snällt kvar på spåret med sina godsaker.

Det var jättekul att få se Freja jobba. Det var full fart ut och in med fina avlämningar!

Vi fortsatte sedan vår promenad, och det blev riktigt varmt och kladdigt. Jag trodde att jag kanske hade klätt mig för tunt med bara tröja, men shorts och t-shirt hade varit mer passande idag. Det blev ett till stopp där Susanne föreslog att vi kunde göra ett sök, och så fick det bli. Susanne fick äran att lägga ut söket, och under tiden började jag och Evelina plocka kottar i hennes hink.

Eftersom att det är evigheter sedan Thone fick ett riktigt sök så tyckte jag att vi skulle köra en hund i taget. Nu när vi tränat själva så har jag lagt ut en eller två dummies för att hon ska leta ordentligt, men nu ville jag passa på att låta henne få springa ut fler gånger så att hon inte lär sig att det bara finns en eller två.

Thone hittade snabbt och lätt den första, och kände förstås att det fanns fler dummies och tänkte springa och byta. Då fick hon höra en lång arg ramsa, och sedan lät hon bli den tanken. Dummiesarna kom in en efter en i en rasande fart, och vips så hade hon hämtat in sju stycken av nio! Det fick räcka och sedan fick hon sitta uppbunden medan jag och Susanne lade ut dummiesarna åt Freja, och Ville som fick plocka in de sista. Evelina var duktig och höll sig i närheten hela tiden och plockade med sina fina kottar.

Det blev en väldigt trevlig och rolig förmiddag, över förväntan! Evelina somnade i vagnen den sista biten av promenaden och sov som en stock i en timme och Thone hon sov också gott en stund när vi kommit hem.

26 september, 2017 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: