Onödiga löp

Jag har sagt det förut, och säger det igen. Varför kan inte hundar sluta löpa vid en viss ålder? Att Thyra och Lhine löper nu är ju helt onödigt. Båda två är ju för gamla för att paras. Thyra är på sin 10:e löpdag idag, och redan igår började hon gå runt och gnissla och tjata om att gå ut. Ena gången släppte jag ut henne, ifall att hon var akut nödig, men hon skulle ju bara gå längs häcken och vädra i luften.

Idag började inte jag jobba förrän 12.00, och Evelina skulle vara på förskolan vid 11-tiden för att vara med och äta och sedan sova där. Därmed blev det lite annorlunda imorse, och vi väntade med morgonpromenaden och tog den i samband med att Evelina skulle lämnas på förskolan. Fel i morgonrutinen i kombination med att Thyra tydligen redan börjar gå in i höglöp skapade ett lite mindre kaos här hemma.

Det var ett himla tjat och gnissel från Thyra, och var jag i ett annat rum hörde jag hur hon började flörta med Thone. På promenaden åkte öronen upp jättehögt när hon såg en annan hund, och så lite gnissel på det också. Hon som aldrig annars bryr sig om varken människor eller hundar när vi är ute och går…

Thyra har till och med skällt idag, och sett ut som ett fån när jag höjt fingret och blängt på henne för att tala om att så gör man inte. Inte nog med det, hon har även ylat idag. För första gången i sitt liv. Lite häftigt att höra, men samtidigt sorgligt. Jag hoppas att hormonerna har lugnat ner sig till imorgon, att dom liksom hade sin topp idag, för det känns som att hon har varit lite mer sig själv nu under kvällen.

29 augusti, 2017 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: