Vilken dag det blev!

170712-2

Evelinas 2-årsdag blev en riktig toppendag! Jag och Lenny lyckades faktiskt smyga upp en stund före Evelina och hann börja förbereda frukosten innan hon vaknade. Pannkakor och plättar med sylt och grädde blev det, och jag tror att födelsedagsbarnet åt flest! Då det mesta kändes förberett kunde vi ta det ganska lugnt, så vi tittade på film och när Evelina ätit klart fick hon öppna några av paketen från oss.

Sedan fick hon ta en välbehövlig dusch och därefter pyssla med sina grejer medan jag och Lenny dammsög och moppade golven. Sen var det dags för henne att få sitt stora paket, en ”Mickel!”. En eldriven motorcykel i rosa, vitt och lila. Vad glad hon blev över den! Dock så förstod hon inte först att hon skulle trampa på gaspedalen för att köra med den, utan hon sköt sig fram med fötterna istället… Men, lite senare under dagen kom hon på hur hon skulle göra och då blev den förstås ännu roligare.

Vid 13-tiden kom Lennys familj, och då blev det ett gemensamt kalas ihop med Evelinas kusin som fyllde 1 år i förra veckan. Vi hade gjort det enkelt och bjöd på korv med bröd, och sen hade jag bakat tre olika kladdkakor och två blåbärskakor. Evelina fick fina kläder, och en rutschkana! Jag hann knappt bygga ihop den innan Evelina ville klättra upp i den och åka. Vilken lycka att få en alldeles egen rutschkana, att kunna ha både ute och inne.

170712-1

Evelina som inte sovit middag satt och somnade i soffan vid 16.30, och blev inte glad när vi väckte henne två timmar senare när min familj kom. Hon var jättetrött, ledsen och ville inte ha några paket. Hon har samma humör som mig, när jag somnar vid fel tidpunkt och sedan blir väckt…

Evelina fick sitta i mitt knä och så hjälptes vi åt att öppna några av paketen, och när det låg en ny snuttefilt med Diddi i ett av paketet så vaknade hon till och paketen öppnades i en rasande fart! En Babblarna-bok, ett Babblarna-pussel, en Babblarna-CD, Babblarna sängkläder, ett gäng Pixi-böcker, ett sandlådeset, en plastservis, ett picknickbord med parasoll, en trehjuling, en cykeltuta och en massa fina kläder fanns bland alla paket!

Nu bjöd vi på varm smörgåstårta, och sedan blev det fikarester från det första kalaset och en Babblarnatårta! I år hade jag ingen lust att hålla på och greja med sockerpasta, som jag inte ens tycker är gott, så istället fick det bli en enklare tårta med ett oblat på istället. Det var lite svettigt när jag skulle få loss oblatet från arket som det satt fast på och när jag skulle spritsa gräddkanten, men det gick bra!

Evelina blev jätteglad över tårtan, och satt vid sitt lilla picknickbord och smaskade i sig sin tårtbit.

Det blev som sagt en riktig toppendag, och när min familj skulle åka hem så fick Evelina ta en tur ut till parkeringen på sin motorcykel. När vi kom in igen så satte vi igång Babblarna-CD:n och dansade loss i Evelinas rum innan det var dags för henne att gå och lägga sig.

170712-3

12 juli, 2017 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: