Dyr lunchrast…

170629

Imorse var Thone jättegeggig runt ena ögat, och dessutom svullen så att den undre ögonlockskanten hängde lite grann. Efter att pratat med mamma blev det att ringa veterinär, och att få en tid var ju lättare sagt än gjort. Hos de tre ställen jag ringde till fick jag höra samma sak. Att ögon är ganska akut och att de brukar vilja att man kommer in samma dag, men att det inte fanns några lediga tider.

När jag ringde till Djurdoktorn frågade jag om det fanns någon ledig tid imorgon, men hon i telefonen tyckte förstås inte att jag skulle vänta så länge. Förklarade att jag redan ringt till de ställena som hon föreslog. Jag fick dröja kvar i telefonen ett par minuter, och när hon var tillbaka hade hon lyckats klämma in Thone 14.00.

Jag jobbade förstås idag och kan egentligen inte smita ifrån, men min lunchrast fick gå åt till veterinärbesöket och förhoppningsvis skulle det inte ta mycket längre tid än så. Lenny, Evelina och Thone kom och hämtade mig 13.50 och så åkte vi bort till Djurdoktorn. Vi fick komma in på ett rum direkt och behövde inte vänta länge på varken djursjukskötare eller veterinär.

Veterinären kunde snabbt konstatera att Thone var svullen och rejält irriterad i båda ögonen. Hon färgade och sköljde ögonen och det fanns tack och lov inga skador. Diagnosen blev ögoninflammation, i båda ögonen. Thone fick ingen antibiotika utskriven, då ögonen inte varar, utan jag ska fortsätta att göra samma sak som jag gjorde imorse. Tvätta ögonen med uppkokat kallt vatten och ge Zilkeye ögondroppar. Om det skulle bli värre skulle jag förstås höra av mig igen.

Lite drygt 900:- gick veterinärbesöket på, så det blev en dyr lunchrast…

29 juni, 2017 | 2 kommentar »

2 kommentarer till “Dyr lunchrast…”

  1. Sara:

    Jag fick tips om Noviform av veterinären när min hund hade ögoninflammation, var toppen! 🙂

  2. Karin:

    Hoppas hon snart blir bra igen !!!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: