Spännande träning

Hundarna var redan ute på tomten idag när jag gick ut med träningsväskan, och Thone kom förstås farande som ett skott och var mer än redo för ett träningspass. För att utmana henne lite apporteringen så började vi med den. Jag ville se hur det skulle gå när hon var så pass överladdad som hon var. Det var så att grästuvorna flög när jag sa ”Apport!”, och jag blev så glad när jag såg att hon siktade rakt mot apportbocken och kortade ner steget för att hinna få med sig den. Det känns som att vi kan bocka av det momentet nu!

Sedan blev det ett längre pass med fritt följ, där jag vände helt om mot henne eller tog ett steg bakåt när hon började hamna för långt fram. Fotgåendet har aldrig varit ett favoritmoment för mig, men med Thone vid min sida känns det riktigt kul! Jag hoppas att vi båda kan ha den känslan även på tävling sen.

Vi körde även några korta pass sitta-kanin, och nu har hon börjat hitta tekniken och balansen. Hon hamnar inte på rumpan lika ofta och är inte lika studsig, utan balanserar en kort stund.

8 maj, 2017 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: