Några tankar efter lydnadsdebuten

170528-1

Efter en lydnadstävling brukar protokollet till viss del visa vad som fungerade, vad som inte fungerade och vad man behöver träna mer på. När jag läste Thones protokoll i fredags så kände jag att det väldigt väl stämde överens med var vi ligger i träningen, så jag kommer inte lägga ner extra tid på någon del utan bara träna vidare.

Fotgåendet var väl egentligen det momentet som vi utförde sämst, och en bättre uppvärmning hade nog kunnat göra lite skillnad för koncentrationen och positionen. Det är bara att fortsätta träna och få till träningspass bland andra hundar, människor och med kommendering. Jag har även tänkt boka in en privat timme hos en instruktör för att få hjälp med fotgåendet, och få tips om klass I-momenten innan vi börjar träna på dom.

Tempoväxlingen i apporteringen och att Thone inte satte sig vid avslutet efter hoppet är inget jag känner mig bekymrad över alls. Hon grep apportbocken direkt, men fick inget rakt tag om den och saktade ner något på grund av det. Vid hoppet var hon nog lite trött i huvudet och kom helt enkelt av sig när hon vände upp vid min sida och fick se att domaren stod på andra sidan hindret.

Som sagt, vi kommer träna på som vanligt bara. Eller ja, mer störningar behöver vi utsätta oss för.

170528-2

28 maj, 2017 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: