Familjegudstjänst i Slaka kyrka


Evelinas fina dopängel.

Vi har inte besökt någon kyrka sedan Evelina döptes, och jag har inte tyckt det varit intressant sedan jag var riktigt liten och tyckte det var roligt. Utan det har varit med skolan och när jag varit inbjuden till dop eller bröllop.

Idag har vi iallafall varit på familjegudstjänst i kyrkan där Evelinas döptes i maj förra året. Vi hade visserligen fått en inbjudan, men det var faktiskt en inbjudan vi väntat på länge. Under dagens familjegudstjänst skulle vi nämligen få hämta Evelinas dopängel, som hängdes upp i ett träd inne i kyrkan under dopet. I inbjudan stod det även att man kunde få en barnbibel om man ville, och jag tänkte att varför inte?

Även om Evelina hade lite svårt att sitta still så var det faktiskt riktigt trevligt i kyrkan. Tyvärr så var jag tvungen att hålla koll på klockan då jag skulle åka och jobba, men vi hann vara där i nästan en timme iallafall. Det fanns lite aktiviteter för barnen att göra, och Evelina tyckte det var jättekul att få fiska upp disktrasefiskar med händerna ur en skål. När hon stolt visat upp sin fisk för Lenny ville hon gå och fiska upp en till ”Bisk” som hon säger.

Hon fick även sätta dit ett tumavtryck på ett stort pappershjärta, och så fanns det lådor där man fick låna leksaker. Sin lilla bibel blev hon jätteglad över, och satte sig och bläddrade i mitt i gången. Den var inte alls som jag hade föreställt mig, utan väldigt barnanpassad. En kartongbok med tecknade sidor och lättläst text.

23 april, 2017 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: