Freestyle- och HTM-tävling på Linköpings HU


Lhine och Thyra, mina duktiga tjejer!

Då var dagen som vi tränat inför här. Klass III-tävling på vår hemmaklubb med dubbla starter. Chans för Thyra och Lhine att ta två cert var, och för Lhine innebar det att hon skulle kunna ta två av de tre certen hon behöver för att få den inofficiella titeln Stormästare HtM.

Senast vi tävlade var i september, så jag visste inte riktigt vad Thyra och Lhine skulle tycka om att vara tillbaka på tävlingsplanen efter ett långt uppehåll. Båda två tyckte iallafall att det var jätteroligt att få kliva in i tävlingshallen. Förmiddagens klasser gick saxat, och Thyra skulle vara först ut i freestylen. Det kändes skönt att ha tidigt startnummer och att dessutom få starta först med henne.

Vår första start gick väl lite sisådär, och det berodde mest på mig. Istället för att vara tydlig med mina kroppskommandon så flaxade jag mest med armarna, så det såg inte särskilt snyggt ut. Det blev förstås ett par missförstånd, men ändå inga större missar. Thyra jobbade på med god fart och glad svans! Jag kunde inte vara annat än nöjd med hennes insats på planen.

I väntan på Lhines tur hann Thyras resultat komma upp. Lite blygsamma 23.90 poäng, men det räckte till cert så det kändes jättebra! Det visade sig sedan räcka till en 5:e placering bland 12 startande!

Lhine jobbade på fint under sin första start. Positionen vi haft strul med tidigare strulade även idag och så blev hon lite osäker på positionen bakom mig. För övrigt kändes det bra, och Lhine gjorde några riktigt snabba och snygga byten. När musiken ökade i tempo fick Lhine riktigt bråttom om jag hade svårt att hänga med. Hålla positionerna hade inte Lhine tid med, utan jag fick försöka rätta mig efter henne.

24.45 poäng blev det, cert nummer 18 och en 5:e placering av 12 startande!

Efter prisutdelningen för förmiddagens klasser gick HtM:en först, och Lhine skulle starta som nummer 5. Precis när klassen drog igång kom Lenny och Evelina förbi en liten stund. Evelina blev väldigt glad över att hitta mig, Thyra och Lhine där. När jag var inne på planen med Lhine hade hon gått fram till staketet och ropat ”Mamma!”.

Lhines andra start gick mycket bättre än den första. Det var nog väldigt nyttigt för henne att få gå in och köra en gång till, för i den första starten var hon nog inte helt säker på vad vi körde för program. Det var ju faktiskt en liten debut. Samma låt som vi körde under 2015, men utan rekvisitan om lite omgjort i programmet. Den ena domaren dömde båda starterna, och det syntes även på hennes betyg att andra starten gick bättre.

Thyra skulle inte starta förrän som nummer 13 i freestylen, så då passade vi på att ta en liten promenad. Under tiden hann Lhines resultat komma upp. Bara 23.95 poäng, men hon fick sitt 19:e cert och det räckte till ytterligare en 5:e placering bland 13 startande.

Inför Thyras andra start bestämde jag mig för att inte vara så nervös och kontrollerande, utan låta henne få köra på. Det gjorde stor skillnad och kändes mycket bättre. Tyvärr så blev Thyra irriterad i ena örat, jag gissar lite päls hamnade på sniskan och kittlade, så när hon skulle backa ifrån mig med sjalen i munnen så spottade hon ut den för att istället stanna till och skaka rätt på örat.

Resten av programmet flöt på fint, men jag var dum och hoppade över snurren innan Thyra skulle gå i sidleds så för att inte gå in i domarbordet fick vi stå stilla en stund. Thyra gör ju väldigt stora snurrar, och dom sekunderna gjorde större skillnad än vad jag räknat med. Slutpositionen struntade Thyra i, och bara fortsatte att backa och backa, men det gjorde inte så mycket. Känslan var på topp!

24.50 poäng fick vi, cert och dessutom en 3:e placering av 14 startande! Som en extra bonus berättade den ena domaren att det hade kommit en ganska rejäl tår när vi var inne på planen.

18 mars, 2017 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: