Bus i snön och besök på akuten igen

Den där snön som kom i tisdags ville jag inte ha, men igår på morgonpromenaden med Evelina och hundarna så passade vi förstås på att njuta av den ändå. Det är ju väldigt härligt att se hundarna rusa genom snön! Men precis som jag misstänkte så försvann snön lika fort som den kom, så idag är det blött och blaskigt igen och golven jag dammsugade och moppade igår är inte så fina…

Inatt vaknade Evelina och var jätteledsen och kunde inte somna om. Ingenting var bra. Vid 3-tiden klädde jag på mig och gick upp med henne. Hon var jättetrött och höll på att somna när vi satt i soffan och tittade tv, men kom aldrig till ro. Jag misstänkte att kanske kunde vara magen igen och ringde och pratade med 1177. Den jag pratade med skulle ringa tillbaka efter en kvart, men det blev en lång kvart så både jag och Evelina lyckades somna en timme. Sen vaknade hon igen och var ledsen.

Jag väckte Lenny som fick försöka ta hand om Evelina medan jag ringde 1177 igen, och den jag pratade med då tyckte att vi skulle åka in till akuten för en bedömning. Det blev att packa en väska lite snabbt och under tiden fick hundarna gå ut och kissa. Vi åkte upp utan Lenny, då han jobbar kväll den här veckan.

Idag var vi nog ganska ensamma på barnakuten, för vi hann knappt sätta oss ner i väntrummet innan Evelina blev uppropad. Precis som jag misstänkt så var det problem med magen igen. Evelina fick klyx, och vi fick ett nytt schema med oss hem också. Den här gången fick vi också en hel del kostråd, och jag kom själv på att vi behöver prata mer med förskolan om Evelinas mage. Här hemma har hon fri tillgång till vatten, och nu när hon får movicol är det jätteviktigt att hon dricker ordentligt.

Här hemma har hon en vattenflaska som hon går och dricker ur när hon är törstig, och hon säger även till när vattnet är slut så att vi kan fylla på. Vi får köpa en till flaska som hon kan ha på förskolan och som personalen får erbjuda henne med jämna mellanrum.

När klyxet haft sin verkan somnade Evelina i min famn, något hon sällan gör. Vi var hemma igen 8.30, och jag hoppades att vi båda skulle kunna sova några timmar. Hundarna såg väldigt förvånade ut när jag bara hälsade lite kort på dom, lade ner Evelina i spjälsängen och sedan gick och lade mig. De hade nog tänkt sig frukost och promenad… Lenny väckte mig och Evelina straxt innan 13-tiden, så den här dagen har varit helt felvriden.

Det gick ändå att natta Evelina som vanligt nu under kvällen och hittills har hon sovit gott. Hoppas hon får sova hela natten nu, och inte vaknar förrän vid 7-tiden som hon brukar. Det vore ju skönt om vi kunde hamna på vår vanliga dygnsrytm igen.

9 mars, 2017 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: