Hur jävla svårt ska det vara?!?

Fy fan rent ut sagt! Vad trött jag blir på otrevliga hundar och deras ägare som inte ens lyfter ett finger för att göra något åt det. Det är väl inte så jävla svårt att korta upp kopplet, låta hunden gå på utsidan, avleda med en godis eller leksak, sätta ner hunden eller gå åt sidan?

Häromdagen passerade vi en hund som satt bunden utanför Coop, som blev helt jävla rabiat! När vi passerat insåg jag att ägaren stod en bit därifrån och pratade med någon. Det är ju helt fantastiskt vilken koll folk inte har…

Imorse mötte vi en schnauzer, som gick i löst koppel framför sin ägare. Jag trodde faktiskt att den kanske inte skulle bry sig något särskilt om oss, men så drog den ut i kopplet och vrålade. Förutom att jag tycker det är förbannat nonchalant att låta sin hund bete sig sådär mot andra hundar, så är det ännu värre när hunden tänker kasta sig över/genom barnvagnen för att komma åt mina hundar.

Vad är det ens som säger att mina hundar inte kommer svara och göra precis likadant? Om de skulle göra det, då skulle det ju vara fullt slagsmål.

Thone, som inte vetat hur hon ska bete sig vid såna här hundmöten, har börjat bli jätteduktig! Nu när jag har skaffat en handvärmare till barnvagnen så har jag torrfoder i den, så hinner jag snabbt och lätt få tag på ett par godisbitar när det är dags för hundmöte. Förut behövde jag ta av mig ena vanten för att nå godiset i fickan, men nu behöver jag inte ens ha vantar tack vare handvärmaren.

Det är inte länge vi har tränat på hundmöten, men nu kan jag lätt kalla in henne till sidan när vi möter en hund och så pratar jag med henne och ger henne några godisbitar när vi passerat. Jag tror hon tycker det är jätteskönt att ha en uppgift att koncentrera sig på istället för att ta åt sig av de otrevliga hundarnas beteenden.

Kan jag hålla reda på tre hundar och en barnvagn, så borde det väl inte vara så jävla svårt för andra att hålla reda på en hund?!? Går man inte med barnvagn har man ju en hand fri!

5 februari, 2017 | 3 kommentar »

3 kommentarer till “Hur jävla svårt ska det vara?!?”

  1. Lena:

    Vi möter också dessa människor ? Jag pratar till dem på samma sätt som deras hundar ”pratar” mot oss. När dem frågar om jag har ont någonstans ? Så svarar jag att jag låter precis som deras kamphund ? (Min rottishane står tyst brevid) ??

  2. Veronica Peppler:

    Jag håller med dig helt. Varje dag möter jag oansvariga hundägare vars hundar springer lösa, ofta hela gäng, ”dom är snälla” ropar dom då jag kortar kopplet på min ibland intensiva boxertik. Hundar som bars rusar fram, ägare med långa koppel eller som står och pratar med andra eller på mobilen utan en blick till världen runt om. Verkar vara internationellt, bor i Schweiz, trodde Sverige skulle vara bättre. Hälsningar Veronica

  3. Sofia:

    Jag undrar om inte detta fenomen verkligen ökat i samhället? Många hävdar att det inte är så men jag tycker allt fler verkar vara helt blåsta när det gäller att ha koll på sin hund. Man möter ju var och varannan promenad lösa hundar.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: