Rallylydnadstävling på Alvesta hundklubb


Thone, RLD N RLD F Höstglädjens Gleam Of Golden Dream 15 månader.

Idag gick jag och Thone upp 04.30 och åkte 23 mil, enkel resa, för att tävla rallylydnad. Boxerklubben anordnade en tävling med dubbla starter, och förhoppningsvis skulle det kännas värt att gå upp så tidigt och åka alla dom milen. Jag som inte skulle åka så långt för att tävla rallylydnad…

Den första banan kändes lite halvklurig, och under banvandringen upptäckte jag att snurr under gång skulle göras mot åttans frestelser… Skicka över hinder och åttans frestelser är dom två skyltarna som gör mig lite nervös. Vi skulle starta som nummer 9, och efter banvandringen tog jag ut Thone ur buren direkt för att hon inte skulle ligga och ladda längre än nödvändigt.

Idag hade jag en plan för hur vi skulle göra efter att vi blivit inropade, och när domaren välkomnat oss in på banan så blev Thone väldigt nyfiken på vem som stod och pratade i tältet intill planen. Vi vände om och gick några steg innan vi klev in över bandet. Thone var fortfarande väldigt nyfiken på tältet när vi började gå så det blev ingen snygg snurr, men hon lade inte märke till frestelserna heller.

I spiralen drog jag på mig ett förarfel och sen hade vi lite strul med en sitt framför-skylt. Åttans frestelse tyckte Thone var svår, men vi tog oss igenom den! Det blev nog ett litet överslag sen, för nosen åkte i backen vid nästa skylt och vid den sista skylten så tog hon en stor tugga gräs när hon låg ner.

Thone var lite svårstyrd under banan, eller rättare sagt så körde hon med gasen i botten medan jag tryckte ner fotbromsen i golvet och drog så hårt jag kunde i handbromsen. Tänk att det kan vara så kul att tävla! Hur det hade gått hade jag förstås ingen aning om, och resultaten skulle hållas hemliga till prisutdelningen.

Vi fick vårat andra godkända resultat i fortsättningsklass, med 88 poäng och klassvinst!

Det skulle bli en stunds väntan inför nästa klass, då mästarklass gick parallellt men med många fler startande och domarna skulle byta klass med varandra. Jag passade på att gå bort till en stor gräsplan med Thone där hon fick springa lös, och rasta av sig. Det kändes skönt att ha den biten avklarad inför nästa start, och dessutom fick hon göra av med lite energi.

Den andra banan påminde mycket om den första, så jag banvandrade tiden ut för att försöka nöta in den nya banan. Nu hade vi startnummer 17, vi gick en liten sväng och sedan tränade vi en stund i väntan på vår tur. Hon kändes lite mer samlad, men så fort vi blev inropade och ställde upp så tände hon till igen.

Jag koncentrerade mig på att inte dras med i Thones tempo och tänkte en skylt i taget. Åttans frestelser låg tidigt i banan, med två fina leksaker i uppochnedvända markeringshattar. Thone hade väldigt svårt att motstå dom, så nosen åkte ner en gång. Jag var dock glad över att hon inte klippte en leksak. I övrigt flöt det på ganska bra och det kändes som att det hade gått bättre än på den första banan.

Vi fick vårat tredje godkända resultat och tog titeln RLD F, och vann dessutom klassen!

I söndags förra veckan debuterade vi i fortsättningsklass, och nu en vecka senare har vi tagit RLD F. Tre godkända resultat på raken, och idag två klassvinster! Jag är så glad att vi lyckades ta RLD F på tre starter, för det blev en liten chansning när jag bestämde mig för att strunta i lydnaden i år och istället satsa på att ta RLD F innan årets slut. Då hade jag inte ens räknat med att Thone skulle ha den energin hon haft på de här tre starterna heller, utan trodde att hon skulle gå lika fint som hon gjorde i nybörjarklass. Nu blir det en nyttig tävlingspaus!

23 oktober, 2016 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: