Foderbyte för tjockisen

Lilla Thyra har gått och blivit lite tjock, och det ska hon ju inte behöva vara bara för att hon är 12 år och själv har börjat dra ner lite på tempot i vardagen. Att hon ökat på i midjemåttet beror säkert även på att vi tränar lite mindre också. Visserligen blir det mindre godis då, men även mindre spring.

Att hon är lös på promenaderna och därmed kan röra på sig i sin egen takt, vilket är snabbare än den takten jag går i, räcker tydligen inte och man ger sig kanske inte ut och cyklar med en 12-åring, så idag när det äntligen var lönedag så åkte jag och köpte ett veterinärfoder för viktminskning åt henne. Säcken jag köpte åt henne kostade mer än vad färskfodret kostar till alla tre på en månad(!).

Jag tyckte lite synd om Thyra när jag stod och vägde upp färskfoder åt Lhine och Thone och sedan hällde upp torra kulor åt Thyra, men det var tydligen uppfriskande med ett foderbyte för hon kastade i sig maten. Det är inte mycket hon lagt på sig, så förhoppningsvis försvinner den extra vikten snart och då får hon återgå till färskfodret igen. Att ge henne torrfoder tar emot lite grann, och jag kan nästan slå vad om att hennes bajs kommer bli ljusare och mjukare, och att hon inte kommer vara fisfri länge till…

25 oktober, 2016 | 1 kommentar »

1 kommentar till “Foderbyte för tjockisen”

  1. Sara och Vittra:

    Om du köpte ett foder med mycket fibrer i så kommer hon bajsa som en häst också!! ?

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: