Genomförd BPH


Thone, RLD N Höstglädjens Gleam Of Golden Dream genomförd BPH 13 månader gammal.

Ja, idag var det dags för Thone och hennes fyra syskon att göra BPH! Jag vaknade i god tid, då min förkylning väckte mig redan 03.30. Väldigt onödigt att vakna så tidigt, och inte gick det att somna om heller. 3 1/2 timme senare packade jag och Cattis ut oss i bilarna och åkte mot Mjölby brukshundklubb. Bingo skulle beskrivas som nummer fyra och Thone som nummer fem, men vi ville såklart se alla syskon också.

När det var Thones tur och jag var nere och hämtade henne vid bilen var hon förstås mer än redo! Jag har försökt att inte fundera så mycket på hur Thone skulle reagera vid varje moment, för det går ju ändå som det går. Med tanke på hur kvick hon är i både huvud och tassar så förväntade jag mig dock att hon skulle fly först och tänka sen vid överraskningen och skramlet.

Lite nervöst var det när vi stod och väntade på vår tur, men jag hade inget att var nervös över! Thone blev inte alls sådär rädd som jag trodde att hon skulle bli, utan hon var ganska nyfiken och verkade tycka att BPH:t var spännande och kul. Jag är jättenöjd med hennes resultat!

1. Främmande person (Glad i främmande människor 4, Trygg 3)
Thone hälsade glatt på publiken, även på de hon inte kände. Testledaren var rätt trevlig han också när han lånade henne och kände på ben, tassar och tittade i munnen.

2. Föremålslek (Energisk 3, Lekfull 4)
Både vår egna leksak och testledarens leksak var kul att leka med. Likaså att få leka med testledaren, och när han stod passiv fortsatte Thone att tugga på och dra i leksaken.

3. Matintresse (2)
Thone åt upp godisarna i de två första burkarna, konstaterade att den tredje burken var stängd och nosade runt vid plattformen.

4. Överraskning (Nyfiken 1, Arg 1, Trygg 2)
Jag har inte sett filmen, men Thone for iväg en bit bakåt och det blev en del skall och morrande. Men, hon tog sig framåt och hann gå fram till den fula gubben innan tiden gick ut!

5. Skrammel (Nyfiken 2, Trygg 2)
Thone stannade till och gick fram en bit, men sedan backade hon tillbaka mot mig och testledaren. När vi gick fram till skramlet så gick Thone ut lite åt sidan och sedan fram till skramlet.

6. Närmande person (Glad i främmande männikor 4, Arg 0, Trygg 3).
Thone höll sig mest framför mig och testledaren. Satt där en bra stund och ställde sig sedan upp och viftade på svansen. När vi gick fram till figuranten hann jag bara ställa mig framför honom så tog Thone kontakt. Sedan var det himla trevligt när han satte sig ner och klappade om henne.

7. Underlag (Trygg 3)
Inga större konstigheter.

8. Skott (Trygg)
Inga konstigheter här heller.

Över alla moment
Ljudlig 0
Positiv attityd 3
Energisk 3
Arg 0

Film kommer! Jag hade en himla tur att allt kom med, för batteriet i videokameran tog slut och sedan tog minnet i mobilen slut också.

4 september, 2016 | 1 kommentar »

1 kommentar till “Genomförd BPH”

  1. Elsa:

    Härligt att du känner dig nöjd över resultatet! Ser fram emot att se filmerna.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: