Freestyle- och HTM-tävling på Linköpings HU

Idag har jag, Thyra och Lhine haft lyxen att få tävla på vår hemmaklubb, som arrangerade en klass III-tävling med dubbla starter. Bättre än så blir det inte! HTM:en gick först och Lhine hade startnummer två och Thyra skulle starta sist i freestylen eftersom att hon löper, så på morgonen tog jag bara med mig Lhine som verkade väldigt nöjd med att få åka iväg med matte själv.

Under banvandringen lät jag Lhine få kolla av planen och sedan var det snart vår tur. Lhine var pigg och glad, men hade lite bråttom på ett par ställen och gick ur position. Det kändes ändå bra när vi sprang av planen, och resultatet blev 24.00 poäng, cert och en 5:e placering av 17 ekipage. Därmed fick vi även vårat fjärde resultat till SM-kvallistan, och en totalpoäng på 98.05 som borde räcka till SM.

Direkt efter Lhines start åkte vi hem en stund, och tog sedan med oss Thyra när vi åkte tillbaka till tävlingen. Jag fick parkera bilen precis utanför hallen där det skulle vara skugga hela dagen, eftersom att Thyra inte fick gå in i hallen förrän det var hennes tur, och det kändes skönt att ha henne så nära. I väntan på vår tur så gick vi en liten promenad och sen värmde vi upp med ett litet träningspass.

Thyra kändes faktiskt lite trög under sin första start idag, och vad det berodde på vet jag inte. Vi hade nog inga direkta missar, men Thyra slarvade en del med vissa rörelser. Vi fick fina poäng ändå, 24.80 poäng, cert och en 3:e placering av 16 ekipage. Även Thyra fick sitt fjärde resultat till SM-kvallistan, med en totalpoäng på 99.85.

Lhines andra start gick ungefär som den första. Vi fick tyvärr lite strul i starten då det var väldigt livat utanför planen och Lhine blev störd av det. I övrigt försökte jag var lite tydligare med mina kommandon och var snabb med att stoppa henne när hon tänkte gå ur position. 24.20 poäng, cert, en 6:e placering av 16 ekipage och en liten höjning av SM-poängen till 98.25.

Efter Thyras första start frågade en av domarna, som även dömde oss i Jönköping, om Thyra inte hör ordentligt längre. Hon hade fått känslan av att Thyra var lite frågande emellanåt, och tyckte att jag kunde ha lite tydligare kommandon. Det blev min plan inför den andra starten, plus att jag skulle spralla upp Thyra lite grann. Det kändes värt att göra den chansningen.

Andra starten kändes mycket bättre än den första! Thyra hade en annan energi och farten som alla känner igen. Hon gjorde även ett litet hyss som fick både domarna och publiken att säga ”Åååh…” och skratta lite grann. När hon skulle rulla runt så lade hon sig på rygg och rullade i mattan! Aja, när jag gav kommando för nästa rörelse så fortsatte hon att jobba. 25.90 poäng, cert och en 3:e placering igen blev det! SM-poängen ökade rejält, till 102.30.

Ena domaren frågade efteråt om kommandot rulla betydde att Thyra skulle rulla ett helt varv eller om hon skulle lägga sig på rygg, och jag svarade såklart att hon skulle lägga sig på rygg. Han hade även lämnat en jättefin kommentar i Thyras protokoll. ”Sötast idag! Thyra är fortfarande en stjärna!”.

Jag kan inte vara annat än jättenöjd efter den här dagen! Lhine fick bra poäng och fina placeringar med sitt skräpprogram och att Thyra kom 3:a på båda starterna känns ju helt fantastiskt med tanke på henne ålder, och att hon dessutom tävlade med tikskydd som hon inte är van vid att ha på sig och även är i höglöp.

Dock blev jag mindre glad när jag fick höra om hur upplägget ser ut för SM. Det kommer gå på My Dog, vilket jag visste och med tanke på hur vädret var i år och även varit tidigare år så var planen att åka ner skapligt dagen innan för att inte behöva ha någon brådska alls och undvika rusningstrafiken. Men(!) nu är det så att HTM-SM går på fredagen och FS-SM på söndagen… Det kommer alltså bli svindyrt och kanske något jag inte kommer ha råd med.

17 september, 2016 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: