Framsteg i fotgåendet!

När jag och Thone satte igång med träningen igen under förra veckan så var positionen det enda vi jobbade med i fotgåendet. Igår värmde vi upp med ett sådant pass, och sedan ville jag prova och se vad som hände om jag plockade bort godisen från handen. Liksom, jag kan ju inte gå med en godishand låst vid höften i evigheter för då lär vi aldrig komma framåt.

Jag var förberedd på att Thone skulle lägga sig för långt fram och att jag skulle behöva påminna henne om positionen, men hon gick inte alls sådär långt fram som hon gjorde förut och det kändes jättebra att gå med henne! Min hand var hon inte särskilt låst vid heller, utan jag kunde röra lite lätt på armen. Vad roligt det kändes att träningen gett resultat!

Idag har vi också varit ute och tränat ett litet pass, och idag hoppade jag över godishanden helt och hållet. Vi gick längre sträckor och lade in både svängar och halter. Det kändes jättebra idag med, så pass bra att jag tycker att vårat fotgående skulle funka att tävla med. Vi har en hel del att slipa på förstås, för vi har inte tränat på att Thone ska sätta sig ner vid halterna till exempel. Jag tror dock inte att det kommer ta särskilt lång tid att nöta in det.

Det där att hon inte riktigt lyssnar innan hon agerar vid ställande och läggande under gång har vi tränat en del på, samt belönat upp när hon följer mig nos mot näsa utan att agera själv för att lösa ut en belöning. Det har också gett bra resultat, så idag hann hon hejda sig själv när hon tänkte lägga sig ner när jag sa ”Stanna!”.

17 augusti, 2016 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: