13 månader

Hunden med den långa tungan fyller 13 månader idag, och det har vi firat med ett pass lydnadsträning. Tanken var att det skulle bli ett rejält pass, men det jag hade planerat att vi skulle träna på gick så himla bra och jag ville inte blanda in för mycket annat. Vi började med lite fotgående, där vi koncentrerade oss på positionen. Ett par korta pass med små pauser emellan, och Thone jobbade på fint trots att några barn spelade fotboll ett bit bort.

Därefter gjorde vi några ställanden och lägganden nos mot näsa, som blev 100% rätt. Efter det tog vi en lekpaus medan jag funderade på vad vi kunde hitta på mer, utan att röra till det i huvudet på henne och jag kom på att stadga måste vi träna på för det vet inte Thone vad det är. Först så satte jag henne och gick ifrån som om det vore en inkallning, berömde att hon satt kvar och gick tillbaka och belönade henne. Kallade in en gång, och då kom hon som ett skott.

Sedan gjorde jag det lite svårare, och stod framför henne och kastade omkring med kongen. Den luringen gick hon inte på, men när den flög över huvudet på henne blev det för svårt. Då tränade vi på det en stund, och jag stod precis framför henne med en godis i handen och höll bollen över huvudet på henne och belönade när hon släppte tanken på den. Gjorde det sedan lite svårare genom att droppa bollen bakom henne, och belönade snabbt som attan medan hon fortfarande satt still. Det var svårt, men vi kom ändå så långt att hon fick sitta still någon sekund innan jag belönade henne.

7 augusti, 2016 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: