Varm och svettig midsommar

Midsommarafton firade vi ute på Lennys föräldrars sommarställe, tillsammans med hans bror, syster och deras familjer. När vi kom fram och klev ur bilen så var det som att kliva in i en bastu. Herregud så varmt och kladdigt det var! Efter att hundarna fått en stor komposthage uppställd så var det dags att äta, och jag som inte tycker om sill delade en stor tallrik med färskpotatis och fiskbullar i hummersås med Evelina.

Efter maten åkte jag, Lenny, Evelina och hundarna bort till ett midsommarfirande, där Lenny och Evelina dansade runt midsommarstången tills han var helt genomsvettig. Vi var inte kvar där så länge, men gick runt och tittade på allt och hundarna blev hälsade på av lite olika människor.

Resten av eftermiddagen och kvällen bestod sedan mest av att mysa och busa med Evelina, och när hon inte längre var road av att sitta i sin matstol eller leka på sin filt så bar vi ut resesängen så fick hon röja omkring i den. Det är liksom inte så smidigt att ha henne lös på marken, då hon ålar omkring och stoppar allt möjligt i munnen.

Vi sov ute i gäststugan, eller försökte iallafall, och där var det så varmt att jag höll på att bryta ihop. Två vuxna, tre hundar och en liten bebis i ett litet rum där det inte går att öppna några fönster. Vid 4.30 gick jag ut med hundarna en sväng och lämnade dörren helt öppen så att det kanske kunde komma in ny luft. När vi kom tillbaka lämnade jag lite öppet, och knöt fast dörren med ett koppel så inte hundarna kunde peta upp den och smita ut… och då kom det in en bålgeting!

När Lenny jagat ut den så gjorde jag ett nytt försök att somna, och lyckades somna till i korta stunder. Sen när Evelina vaknade så kändes det som att klockan var runt 11-12, men den var bara 08.50. Mycket sömn blev det inte så idag har det svidit i ögonen.

Det är jättevarmt idag med, men inte riktigt lika kvavt och kladdigt i luften. Evelina har fått inviga sin pool med solskydd till som jag köpte i torsdags, och hon tyckte det var jättekul att få sitta själv och plaska i vattnet. Vi har även varit ute på en timmes promenad med hundarna längs en grusväg i skogen, och efteråt fick de en varsin kall och skön dusch.

Vi blir kvar här till imorgon, och inatt hoppas jag att det är lite svalare så att jag får sova!

25 juni, 2016 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: