Tävlingsdebut!

Ja, idag var det äntligen dags att få göra officiell tävlingsdebut med Thone! Rallylydnadstävling med dubbla starter i nybörjarklass på Nyköpings brukshundklubb. Ett enda träningspass hann det bara bli under veckan, men jag kände mig ändå inte särskilt nervös inför dagens tävling. Så länge man går åt rätt håll och inte missar någon skylt så har man ju ändå ett ganska gott utrymme för misstag och kan ändå få godkänt resultat.

Både klass A och B var uppdelade, och vi hade sent startnummer så vi hade inte samling förrän 11.00, och sedan 16.00. Vi kom iväg lite senare än tänkt och första gruppen var klar tidigare än beräknat, så jag hann i princip bara pricka av oss, byta om till regnkläder och ge Thone sin frukost så var det dags för samling och banvandring. Jag utnyttjade hela banvandringen och var kvar sist inne på banan.

I väntan på våran tur så fick Thone känna av miljön en stund och sedan tränade vi fotgående och provade några av skyltarna som skulle vara med. När vi blev välkomnade in på banan så samlade vi ihop oss utanför och började jobba redan därifrån, istället för att samla ihop oss vid startskylten. Thone gick jättefint genom hela banan. Härligt energi och fin kontakt. Det kändes jättebra, men sen vet man ju inte om man utfört skyltarna rätt. Jag har iallafall inte tid att läsa skyltarna.

På prisutdelningen visade det sig att vi vunnit klassen, med godkänt resultat på 100 poäng! Vilken debut det blev! ”Duktig förare, duktig hund, helt 100!”.

Istället för att vänta på att klockan skulle gå så fick första gruppen börja gå sin banvandring för klass B direkt efter prisutdelningen, och vi i andra gruppen skulle ha samling vid 14-tiden. Svårkissade Thone fick springa lös på planen nedanför parkeringen, och där var hon duktig och satte sig. Sedan fick hon vila i bilen en stund. Förutom att regnet avtog under förmiddagen så började solen tränga sig fram genom molnen och det blev varmt, så då fick jag gå och hämta Thone och buren.

Inför andra starten märktes det att Thone var lite trött, men hon var ändå med när vi värmde upp. Större delen av banan gick hon jättefint, men orkade inte riktigt gå med samma kontakt som på förmiddagen. Vid ligg -> gå runt passade hon på att nosa lite också. Hon tog vår lek- och busbelöning jättebra och sedan sprang vi bort till buren och hämtade kongen och kampade loss ordentligt med den.

Vi fick ytterligare ett godkänt resultat,med 98 poäng och en 2:a placering! Ett poängs avdrag för nosandet och sedan var Thone tydligen sned någonstans. Kan ha varit vid 1,2, 3 steg bakåt, för där söker sig sidan istället för att gå mitt framför mig. ”Jättefin tempoväxling. Glatt ekipage. Snyggt ställande”.

Jag är verkligen jättenöjd över Thones tävlingsdebut idag! Det var knappt så att det kändes som en debut. Hon tog liksom allt så lätt. Miljön var inga konstigheter och att gå en hel bana, två gånger dessutom, utan att få belöning var väl inget. Målet att ge henne en trevlig bild av tävlingsmiljö lyckades jag nog väldigt bra med.

18 juni, 2016 | 4 kommentar »

4 kommentarer till “Tävlingsdebut!”

 1. Isabelle:

  Kanonbra start med nya lilla stjärnan <3 !

 2. Åsa:

  Grattis, vad roligt!

 3. Karin:

  Gratulerar !!

 4. Junitjej:

  Ett stort grattis!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: