När man egentligen inte orkar men gör det ändå

Idag hade jag god lust att hoppa över hundarnas träning, men jag har ju sagt att vi ska träna lite varje dag så alla tre fick sig ett kort träningspass ute på tomten iallafall. Thone har alltid samma energi när det är dags för träning medan Thyra och Lhine kan vara lite tveksamma ibland. Speciellt Lhine nu när hon har haft träningspaus sedan december. Idag var det dock världens skillnad, och båda väntade med förväntan på att det skulle bli deras tur!

Thone och jag jobbade med lite småpill i lydnaden och sedan fick det bli freestyle! Hittills har vi bara tränat på enkla rörelser och trick som de flesta använder i klass I, men idag påbörjade vi en svårare rörelse så att hon fick tänka lite också. Den dagen vi kommer upp i klass III gör det ju inget om vi har några svårare rörelser på lager liksom, och så länge Thone är med på noterna är det ju bara att köra på.

Lhine och jag körde igenom nästa hela hennes program, fast utan musik och rörelserna i olika tempon och längre sträckor. Med Thyra blev det finslip av några rörelser. Emellanåt blev hon för het, men då bröt vi och tränade på en annan rörelse. Tidigare har jag provat att stoppa henne och låta henne stå still eller att bryta och ta en paus, men det har inte fungerat alls. Att låtsas som att vi har tränat klart och byta till något annat hoppas jag kommer fungera bättre.

1 juni, 2016 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: