Apporteringsträning, med Thones första skott


Thone, Höstglädjens Gleam Of Golden Dream.

Igår åkte jag och Thone ut till Hälla för att träna apportering med mamma, Susanne och Thones kullsystrar Olga och Freja. Vi hade inte räknat med ett att det skulle bli strålande sol och jättevarmt, och det ihop med att jag och Thone inte tränat apportering på ett tag gjorde att det inte blev något jättebra träningspass.

Mamma hade tänkt ut som tre stationer vi skulle köra, och Thone tog slut redan efter den första. Där kastades två enkelmarkeringar uppe på en stor kulle. Den ena i skogen och den andra bakom ett stort buskage. Thone fick jobba en del för att hitta den första, och den andra blev tydligen jättesvår för henne. Hon låg ju i och jobbade på, men Susanne som kastade åt oss fick börja gå mot dummien för att Thone skulle få hjälp med att hitta den.

Därefter var Thone jättetrött och varm, så hon fick dricka vatten och sedan lägga sig i bilen och vila. Freja tog sig till station nummer två, men sen var hon också helt slut och lade sig i skuggan med utsträckta ben för att svalka magen. Olga, som är mer van vid apporteringsträning än Thone och Freja fixade både första och andra stationen lätt som en plätt.

Medan hundarna vilade i bilarna så gick vi en sväng för att göra om upplägget för station tre, där de skulle få markeringar med skott. Backen som mamma hade tänkt att vi skulle vara vid låg i gassande sol, och vi fick istället kolla var det fanns skugga.

För Thone blev det första gången hon fick höra skott, och hon tände verkligen till av det! Vid första skottet slängde hon förstås en snabb blick mot ekot, men sen var det inga konstigheter förutom att hon ögnade bakåt på vägen in med dummiesen och ville ha fler markeringar med skott. Tre markeringar med skott blev det för henne, och redan idag kände vi att nästa gång ska inte kastaren skjuta utan då får den som står ledig vara skytt.


Olga, Höstglädjens Glimmer Of My Dream.

23 maj, 2016 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: