Skogspromenad och apportering

Jag vet inte hur jag gjorde, men idag lyckades jag få Lenny att ta en långpromenad med Evelina, Thyra och Lhine bort till Valla för att titta på djuren. Under tiden passade jag och Thone på att åka till Tinnerö, för skogs- och apporteringsträning. Det där att gå i skogen var väl inga konstigheter, utan bara jättemysigt! Få strosa runt, hoppa över nedfallna träd och undersöka goda dofter. Thone är nog en sån där hund som lär sig saker under vila. Efter att hon fått göra något nytt så smälter hon det till nästa tillfälle.

Det var riktigt skönt att knata runt i skogen med Thone som sällskap. Hon håller sig i närheten hela tiden, även om hon tog lite mera mark idag, och har full koll på mig. Jag försökte att inte ha ögonen på henne konstant och passade på att smyga iväg medan hon var upptagen med att stå och nosa. Det ska vara hennes uppgift att hålla reda på mig, inte tvärtom.

Jag hade med mig ett par dummiesar också, och lade ut ett sök medan Thone fick sitta och titta på. Halsen var jättelång och öronen hade hon så högt upp som hon kan. På första skicket var det full fart ut, men det där att det kan finnas fler dummies förstod hon inte. Jag gick ut flera varv i söket, men det kom ändå bara in en dummie och Thone gjorde ett skutt framåt och ett skutt tillbaka till mig när jag försökte skicka henne igen.

Till slut gjorde jag säkert något jättekorkat, fast det brukar ändå bli bra när jag hittar på egna lösningar på saker och ting. Jag gick ut igen, och längst ut så kastade jag två dummies i ett försök att locka ut henne längre. Då gick det att få ut henne två gånger, även om hon fick jobba länge på det andra skicket. Hon hade väl i minnet att hon hade sett två dummiesar flyga där ute, men visste nog inte riktigt vad hon pysslade med.

När vi kom hem igen plockade jag fram boken Retrievern som apportör, och läste sidorna om sök. Mina kast ute i söket var tydligen inte helt fel ändå, för det stod med som tips i boken. Dock måste jag lära mig att gå ut mer på djupet istället för på bredden. Avståndsbedömning är jag kass på, så jag får nog använda mig av någon app i mobilen så jag ser hur långt jag går ut.

13 mars, 2016 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: