GRK Mjölby

Utställningen idag började inte förrän 10.00, men jag var bland de först utställarna på plats för att hinna gå en sväng med Thyra och Thone samt försöka trötta ut Thone lite grann. Hon är inte sån som klättrar på väggarna när vi inte gör något, men när vi gör något som ger hon allt och lite till. Allt är kul, allt är häftigt och det passar ju inte riktigt i en utställningsring. Dessutom hakar hennes svans på och visar hur hög Thones förväntan är.

Vi har utställningstränat en liten stund nästan varje dag i två veckor, och jag har lyckats hitta vad jag ska ha för tempo och steglängd samt var jag ska ha koppelhanden och fått henne att röra sig avslappnat och fint. Fast i ny miljö med en massa människor och hundar så hade jag idag räknat med att vi kanske skulle vara tillbaka på noll, och jag hade inte helt fel. Thone var laddad ända ut i klospetsarna, så vi värmde upp en bra stund och tränade på sånt som hon brukar bli trött i huvudet.

Thone ställdes i Puppy II (6-9 månader) tillsammans med sina systrar Olga och Freja. Hon skötte sig riktigt fint och rörelserna kändes bra! Dock tyckte domaren att Thone var i för högt hull för hennes smak. Hoppsan! Jag som tyckte att Thone såg ut som en vandrande pinne imorse, och duschade av henne lite snabbt för att hon inte skulle se för tunn ut. Hon fick fin kritik ändå, och blev placerad som 5:a. Freja blev oplacerad, men Olga fick ställa sig på 2:a platsen.

Sedan blev det en stunds väntan innan det var dags för tikklasserna, där jag skulle springa fem klasser totalt med Thyra och mammas Bacill. Brorsorna Zicco och Ville, två barnbarn till Thyra, ställdes i Special Yearling (18-24 månader) där de blev 2:a och 3:a.

Thyra ställdes i tre klasser; Mid Limit (CK, men ej cert), Special veteran (över 10 år) och Jaktklass (lägst 3:e pris på jaktprov). När jag anmälde så tänkte jag att det vore kul att visa en så pigg och fräsch 11-åring i flera klasser, men det var tydligen lite dumt. Även om man ställer i flera klasser så skrivs ju bara kritiken i en klass, d.v.s den första som hunden är med i. Därmed fick Thyra sin kritik i Mid Limit, och domaren frågade inte om hennes ålder så det fick hon tyvärr inga ord om överhuvudtaget. Thyra tyckte det var kul att få springa flera varv i ringen, men om det blir en nästa gång så hoppar vi över Mid Limit då så hon får sin kritik i Special Veteran istället.

I Mid Limit blev Thyra oplacerad, men i Special veteran blev hon 2:a med HP och gick därmed vidare till bästa tikklass! I jaktklassen ställdes Thyra av Maria Klindt, eftersom att jag ställde Bacill då. Thyra blev oplacerad även där, men Bacill blev 2:a med HP. Med Bacill blev det även två klassvinster med HP, både i Limit (cert, men ej tre cert) och Veteran (8, men ej 10 år).

Förutom Thone, Freja, Olga, Zicco, Ville, Thyra och Bacill så ställdes även Thones farmor Ingrid och gammelfarmor Virus. Ingrid blev oplacerad i Mid Limit men 5:a i Jaktklass och Virus, 13 år, vann Special Veteran HP. Tre av våra tikar var alltså med i bästa tikklass, men alla tre blev avtackade.

Thones kritik:
”Flott tik med vackert huvud. Utmärkt pigment.
Vänligt uttryck. Lång vacker hals och flott överlinje.
Bra proportioner höjd och längd. Är för dagen i något högt
hull. Normalt skulderparti. Starkt välkonstruerat bakställ.
Rör sig med utmärkt steg men rullar över ryggen.
Mycket trevligt presenterad.”

Thyras kritik:
”Liten feminin tik med bra stomme och fina tassar.
Bra huvud med vänligt uttryck. Tillräckligt vinklat
skulderparti, men skulle önska mer utfyllt lår*.
Rör sig energiskt. Visas på ett trevligt sätt.”

*Hade Thyra fått sin kritik i Special veteran så hade nog låren varit väldigt bra istället, med tanke på hennes ålder. Hela kritiken hade nog sett annorlunda ut. Bacill, som domaren såg var lite äldre, fick jättefina ord i kritiken om sin kondition och rörelser, och hon är ju ”bara” 9 år. Jag får tolka det som att Thyras ålder inte syns helt enkelt.

Nu väntar sängen och imorgon väntar en ny dag på utställning. Förmodligen en mycket kortare sådan.

6 februari, 2016 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: