Nyårsafton

För hundarnas och Evelinas skulle blev det att fira nyårsafton här hemma, och vi hade bjudit hit Lennys föräldrar. Nu när vi har större lägenhet, och dessutom ny soffa, är det lättare att bjuda hem folk och så kan vi erbjuda sovplats. Det kändes skönt att vara hemma och inte åka iväg någonstans. Enkelt att ta ut hundarna på rastning och Evelina kunde läggas i sin egen säng när hon somnat.

Dagen började inte riktigt som planerat, då Evelina var sjuk med jättehög feber på onsdagkvällen. Hon somnade sent för natten, och jag och Lenny somnade ännu senare förstås. Vi sov sen allihopa längre än vad som var tänkt, så någon långpromenad med Thyra och Lhine hanns inte med. När Lenny var och hämtade sina föräldrar passade jag dock på att gå en sväng med allihopa.

Då var klockan strax efter 13-tiden, och självklart var det redan idioter ute och sköt smällare och raketer. Thone reagerade på den första och såg sig omkring och tittade på oss andra, och sen skuttade hon på som vanligt. Under kvällen sen höll jag koll på klockan och tog ut hundarna med jämna mellanrum. Det var väl hyfsat lugnt med smällandet, men vid ena rastningen så small det till flera gånger. Thone blev överraskad av den första, men sen var hon helt obrydd.

När jag och Lennys mamma höll på och förberedde förrätten och potatisgratängen vi skulle ha till huvudrätten så flashade det till och small ute på tomten. Jag for ut som ett ilsket bi och drog en lång ramsa till de som stod på andra sidan vägen och skjutit iväg smällaren, och det jag fick till svar var ett ”Va???”. Vissa människor är verkligen tröga i huvudet…

Hundarna fick varsitt tuggben av Lennys föräldrar, i försenad julklapp, medan vi åt mat och en halvtimme innan tolvslaget fick de märgben. Den här gången hade jag kommit ihåg att lägga fram dom på upptining så att Thyra och Lhine skulle kunna hugga in på sina direkt. När det började braka loss ville Lhine gå ut istället för att tugga märgben, så då plockade jag fram ett överblivet grisöra till henne istället.

Att det var fullt krig utanför och folk som tjoade och skrek hade inte hundarna tid att bry sig om, och när husse kom in igen efter att varit ute och tittat på fyrverkerierna så blev Lhine nöjd igen. Evelina hon sov sig igenom tolvslaget, trots att det var i sovrummet som allt hördes mest.

2 januari, 2016 | 1 kommentar »

1 kommentar till “Nyårsafton”

  1. Annika i Lindby:

    Låter som en bra nyårsafton. Min hund gick och lade sig halv tolv. Hon hördes inte av mer den kvällen 🙂 Skönt! Lider med alla som har berörda hundar eller andra djur.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: