Inomhusträning med alla tre

I söndags åkte julgranen ut, så nu har vi en liten plätt i vardagsrummet igen där vi kan träna på småsaker. Thone betedde sig som en pina idag, så medan Evelina låg och pysslade på sin filt på golvet gick jag och hämtade klicker och godis för att göra Thone lite trött. Under tiden som jag tränade med Thone så stod Thyra ute i hallen och blängde, och då kände jag att även hon och Lhine behövde få sig ett varsitt träningspass. Vi har ju inte kommit igång igen sedan det sista träningspasset inför AFEC-finalen, som inte blev av för vår del.

Jag plockade fram IKEA-pallen till Thone igår, och idag så fortsatte vi med att försöka få fram ingångar. Sedan lekte vi lite fjärr, tränade på snurrar och att gå runt mig. Det finns mycket energi och vilja i den lilla hunden, men än så länge blir hon trött väldigt fort också.

Thyra och jag provade lite nya kombinationer av trick, och jag kom på två stycken som jag skulle vilja ha med i vårat nya program. Just nu är det ju svårt att veta om det ens kommer gå att ha med dom, eftersom att vi inte har någon låt, men det var kul att jag lyckades komma på något nytt. Det vore ju lite tråkigt att komma med en ny låt sen men ha samma trick och kombinationer som i vårat gamla program. Thyra som är lika invand som jag är med de gamla kombinationerna blev helt slut efter vårat lilla pass och låg på golvet och flåsade efteråt.

Medan jag tränade med Thone och Thyra så blev Lhine också jättesugen på att träna, så hon som annars kan se ganska oengagerad ut stod till och med och viftade på svansen när jag tagit in henne i vardagsrummet och höll på att fylla fickorna med godis. Vi tränade på skiften mellan olika positioner och stadga. Det där med stadga har vi helt missat tidigare, så börjar vi inte röra på oss när hon hittat rätt position så börjar hon byta omkring och allt blir ett stort trassel.

Till Lhine har jag kanske hittat en låt, om jag inte ska ha den till Thyra istället. Den är både HTM och freestyle liksom. Tar jag den till Thyra så har jag en annan låt jag funderar på till Lhine. Kanske att den är lite för enformig i tempot, fast det vet man ju inte förrän man provat den för olika domare så det kanske är värt att testa. Det känns som att den kan passa Lhine bra i tempot iallafall. Dessutom har jag redan en bild av både outfit och rekvisita i huvudet.

19 januari, 2016 | 1 kommentar »

1 kommentar till “Inomhusträning med alla tre”

  1. Pia:

    Du är så duktig på träna och aktivera dina hundar Sandra. Så kul att läsa om det.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: