Julkortsfotografering

Ett par år var jag så där äckligt duktig och tog fina bilder på hundarna att göra julkort av. Sen kom jag av mig samma år som Rhiva föddes, eftersom att jag bara hade Thyra hemma och tyckte att det vore orättvist att inte ha Lhine med på julkortet. Därefter blev jag bekväm och köpte vanliga i butik istället, för det är inte lätt att få till julkänsla utan snö, få till bättre bilder än man redan lyckats med och dessutom få tre hundar att se glada ut samtidigt…

I år har det dock känts som ett måste att få till ett julkort med Evelina och hundarna! Jag har haft det i bakhuvudet länge, men inte tagit tag i det och igår kände jag att det började bli panik med att ens hinna beställa och få hem julkort innan jul. Så igår sa jag till Lenny att vi var tvungna att göra det idag.

Under kvällen ritade jag en inte så fin bild av min idé, sms:ade över den till Lenny, plockade fram Evelinas tomteluva, hundarnas tomteluva, satte dit julgranskulor i Lhines gröna julhalsband med bjällror, letade fram rött glitter och klädde in en stor kartong i julpapper. Det kändes jättebra när all rekvisita var klar! Jag plockade även fram långlinan, för att kunna binda upp Thone eftersom att hon inte kan sitt-stanna-kvar.

När Lenny äntligen gick upp var jag så peppad på att vi skulle få till ett jättefint julkort! Thyra med tomteluva, Thone med rött glitter runt halsen, Evelina liggande på mage ovanpå det stora paketet och Lhine med julhalsbandet och julkulor runt halsen.

Jag och hundarna gick ut i förväg och gjorde ordning scenen, och jag hade med en hel kartong med hundgodis och belönade upp dom massor när jag satt och lagt dom på sina platser. Jag hade även lagt ut kameran på rätt ställe för Lenny att fota ifrån. Därefter knackade jag på fönsterrutan för att tala om att vi var redo, och Lenny kom ut med Evelina. Det här skulle gå så snabbt och lätt när allt var förberett!

Eller inte…

Thyra tappade tomteluvan, drog ner öronen och satt tungt framåtlutad. Lhine tyckte paketet var otäckt, lutade sig ifrån det och såg ut som sju svåra år. Thone for upp, ner, hit och dit. Jag plockade bort tomteluvan och knöt glitter runt Thyras hals, satte tillbaka Thone på sin plats, tog av Lhine julhalsbandet och lade henne ner istället. Då hade Evelina hunnit bli trött i nacken och lade sig med ansiktet rakt ner och talade om att hon inte ville vara med mer.

Hundarna fick frikommando och jag drog en lång ful ramsa. Efter att tittat på bilderna så var jag fånig och grät en skvätt innan jag slängde allihopa i papperskorgen. Nu har det gått ett par timmar sedan det misslyckade försöket att ta ett fint julkort, och nu känner jag att vem bryr sig egentligen om jag skickar ett vanligt julkort eller ett fint med hundarna och Evelina? Till nästa år ska jag vara ute i god tid, fota alla en och en och göra ett kollage istället.

15 december, 2015 | 2 kommentar »

2 kommentarer till “Julkortsfotografering”

  1. Carro-Sexbarnsmamman:

    Fast ”misslyckade” tycker jag kan vara dom som är charmigast, dom som inte är perfekt tillrätta lagda 😉

  2. Zandra, Lova & Lystra:

    Förstår verkligen att det var svårt att få till. Jag tycker det är tillräckligt svårt att få två hundar bra å samma kort. Tror ni överlever utan julkort ändå. Du får ta några individuella på de små som minnen till dig själv i framtiden bara 🙂

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: