Sjätte och sista tillfället på valpkursen

Ja, nu är valpkursen slut och det känns faktiskt lite trist. Om inte plånboken hade varit så mager hade jag anmält intresse om en plats på en passade kurs att fortsätta med. Visst, kombinationen bebis och valpkurs har varit lite bökig, men det har ju löst sig varje gång. När Lenny jobbat kväll så har hans mamma varit snäll och följt med för att underhålla Evelina under tiden.

Idag blev det repetition av sitt och/eller ligg. Jag valde att träna på sättanden med Thone, och lite stanna kvar. Ivriga lilla Thone har lite svårt att sitta still, och när hon väl är tung i rumpan så rycker det i framtassarna istället. Innan jag ens hann fråga om det så tyckte kursledaren att jag skulle passa mig lite där, och typ säga ”Tokigt!” och göra om så fort hon börjar röra på sig. Jag kom även själv på en stadgeövning vi får plocka fram, som jag lärde mig på valpkursen med Rhiva.

Sedan fick vi göra en annan övning som hette godisskatten, där vi satt och pillade med en godis i marken i väntan på att valparna skulle komma och undersöka vad vi gjorde. När dom gjorde det så fick dom ta godisen direkt. På stolparna inne i lokalen fick vi göra godisträd, genom att klicka ut mjukost på stolparna. En rolig grej som man kan göra ute på promenader, på riktiga träd. Thone tyckte att det var en jättegod övning, och letade både högt, lågt och runt alla fyra sidor på stolpen. Även när övningen, och mjukosten, var slut så letade hon fortfarande.

Den sista övningen på kursen, som Thone förmodligen tyckte var den allra roligaste, blev en motivationsinkallning. Istället för att hålla i kopplet så bad jag kursledaren att hålla i halsbandet. Jag trodde att Thone skulle bli galen och överösa henne med sin kärlek, men hon hade full koll på mig. Vi fick göra två inkallningar var, och Thone sprang förstås i full fart båda gångerna. Jag lockade ju inte bara med en leksak, utan släpade två fårskinnskampisar efter mig när jag sprang ifrån henne.

Innan kursen avslutades fick alla berätta hur det går med rumsrenhet och ensamträning. Thones rumsrenhet kan variera lite från dag till dag. I söndags var vi helt i otakt, medan vi klarat oss utan en enda olycka inne både igår och idag. Det gäller att hålla lite koll på klockan och ta ut henne med jämna mellanrum.

Någon ensamträning blir det inte, eftersom att det inte bara är för mig att ta på mig jacka och skor och gå ut. Det är ju istället ett mindre projekt varje gång jag ska gå ut eftersom att Evelina och barnvagnen ska med. Hon har fått bli lämnad längre stunder, med Thyra och Lhine, direkt från början istället. Jag tror att det har funkat bra, för hon verkar känna igen rutinerna och går och lägger sig när vi ska iväg utan hundarna.

Det känns som sagt lite trist att valpkursen är slut nu, för jag tycker innehållet har varit bra och likaså sättet vi har fått träna våra valpar på. Nu får vi ta och sätta igång med träningen här hemma istället!

17 november, 2015 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: