Inofficiell utställning i Åtvidaberg

Dagens utställning gick inget vidare med Thone, men desto bättre med Thyra så det var ändå värt att stiga upp och spendera en halv dag i ett ridhus. Evelina skötte sig som vanligt alldeles utmärkt, och charmade in sig hos folk.

Thone var halvt uppe i taket idag, men det såg tydligen inte lika illa ut som det kändes. Det var inte samma valp som jag hade med mig i Mantorp, och det var såklart lite frustrerande. Hon var liksom inte avslappnad i ringen, och slarvade bort sina rörelser. Stod fint gjorde hon, och var pigg och glad, så det var ju positivt iallafall. När det var dags för placering fick vi tyvärr inte springa ett varv till allihopa, och därmed fick vi ingen chans att försöka bättre på rörelserna. En tredjeplacering med HP blev det, med syster Olga framför och syster Freja bakom.

Söt tikvalp. 4 1/2 månad. Mycket feminin. Sött huvud och uttryck.
Bra blick, bett och pigment. Stark topline. Något rak i skuldra/överarm.
Lämpligt kroppad för åldern. Utmärkt stomme. Rör sig väl för åldern.
Lite stolt svans. Ljuvlig päls. Trevligt visad.

Thyra som inte blivit utställd på tre år tyckte det var jättekul att få göra comeback i utställningsringen! Första varvet var hon lite väl het och rusade iväg utan mig i princip. Hon stod jättefint och svansen gick hela tiden. Hon var verkligen på tårna, och stod och trampade i emellanåt för att jag skulle skynda på och ge henne köttbullebitar. Thyra fick HP, blev BIR-veteran och gick vidare till BIS-finalen senare under dagen.

Inför finalen tränade vi lite på springandet, och jag provade att ha en köttbulle i koppelhanden för att se om hon kanske kunde tänka sig att sakta ner något och springa bredvid mig. Det funkade bra, tills det var dags att springa in ringen. Då sprang hon utan sin matte igen, och det var tur att jag väntade och tog ut lite avstånd till hunden framför när vi blev inropade.

Thyra var stod lika fint i finalringen som hon gjort tidigare under dagen, och när de båda domarna kommit överens om vilka som skulle bli placerade så fick vi stå kvar i ringen! Var vi skulle bli placerade hade jag ingen tanke på, och jag hade ingen koll på vilka domarna tackat av och vilka vi stod kvar mot. Vi blev inte fyra, och inte trea utan stod till sist kvar mot en cocker spaniel.

Vem som skulle ta hem BIS:et fick avgöras på rörelser, så domarna hejade på oss och sa att nu fick vi springa och visa vem som ville vinna! Efter ett och ett halvt varv fick jag och Thyra ta emot BIS-rosetten! Jösses, vilken comeback i utställningsringen. Detta var Thyras andra utställning i veteranklass, och andra gången hon vunnit och blivit BEST IN SHOW-veteran!

11 år + 4 månader! Superfräsch och full av livsglädje med glad blick och viftande
svans. Alerta rörelser. Sött huvud. Fin blick, bra bett och pigment.
Utmärkt topline. Korrekt front. Utmärkt stomme till kroppen.
Korrekt hårlag. Visar sig själv! En eloge till hennes ägare!!

28 november, 2015 | 4 kommentar »

4 kommentarer till “Inofficiell utställning i Åtvidaberg”

 1. Carro-Sexbarnsmamman:

  Grattis till bra resultat!! Härlig kritik!!

 2. Annika i Lindby:

  Vilken underbar kritik! Stort GRATTIS till er!

 3. Nina:

  Grattis ? vilken fin kritik

 4. Mikaela:

  Stort grattis! fin kritik! 🙂

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: