Träning i halv storm

Om en vecka är det dags för min första tävling som mamma. Hur det kommer gå har jag ingen aning om. Det är en liten tävling med bara freestyle- och heelwork to music klass III. Hade det varit en tävling med alla klasser så hade jag inte anmält, för då hade dagen blivit alldeles för lång både för Lenny, Evelina och Thone. Nu kanske det blir lite stressigt istället, men jag får hålla tummarna att Evelina nöjer sig med pappas sällskap under tiden jag värmer upp och är inne på planen.

Idag packade vi in oss allihopa i bilen och åkte till brukshundklubben för att träna. Vi har kört små korta pass hela veckan, men nu kände jag att det var dags att köra igenom hela programmen. Det är ju ett bra tag sedan vi tävlade sist, Thyra i mars och Lhine i maj…

Träningen kändes bra, och Thyra var inte alls så gasad som jag trodde att hon skulle vara. Visserligen så körde vi utan musik, då det blåste halv storm. Några små missar blev det, men det berodde på att jag gjorde fel eller var slarvig. När jag och Lhine skulle köra igenom hennes program så fick jag försöka bygga en pyramid med träningsväskan, fiolfodralet och fiolen för det kändes inte som någon idé att ställa upp det som på tävling. Det hade inte tagit många sekunder innan det blåst omkull.

Innan vi körde igång så visade jag Lhine den fina högen och skulle skicka henne runt den, och självklart så kom det en stormvind och vräkte omkull allt. Usch och fy sa Lhine, som säkert trodde att grejerna försökte anfalla henne. Jag byggde upp högen igen och så gjorde vi ett nytt försök. Hon sprang i en väldigt stor cirkel och såg skeptisk ut, men jag kände att jag fick vara nöjd med det.

Det gick rätt bra att köra igenom hennes program också. Positionerna var väl lite slarviga på vissa ställen, men hon hade en härligt attityd. Vi har inte tänkt vinna SM eller så, och då har jag hellre än showig och fladdrig hund än tvärtom. Visst, man kan såklart ha båda delarna – men jag är inte så duktig.

Lilla Thone fick också komma ut en stund, och vi gick ner på agilityplanen där hon fick äta sin lunch och sedan tassa runt lös. Det var lite halväckligt, men hon följde mig och fick klick och godis för det. Efter ett par minuter plockade jag fram en leksak som vi kampade med och som hon fick springa och hämta. På vägen tillbaka till bilen tänkte jag att vi skulle träna på koppelgående, men det fick bli så att jag gick med en godishand framför nosen på henne för annars hade vi aldrig kommit hem.

18 september, 2015 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: