Freestyle- och HTM-tävling på Stockholm Södra BK

Under kvällen har hela familjen varit på tävling i Haninge hundhall. En lyxig tävling med dubbla starter, och bara klass III! Därmed blev vi inte fler än 9+12 ekipage, några startade i båda grenarna och några flera hundar. Väldigt skönt att slippa den trängsel som annars kan bli.

Jag var lite nervös över hur jag skulle få ihop allt med rastning, byte av hundar och amning, men det gick mycket bättre än jag väntat mig. Jag lyckades dock göra en nybörjarmiss som jag med skämtsam ton fick ett par kommentarer om. Mitt i musikinlämningen blev jag avbruten av ett sms från Lenny där det stod att Evelina vaknat och var hungrig, så jag hann bara lämna in Lhines musik och sen glömde jag helt bort att lämna in Thyras musik.

Första klassen var HTMIII A, sedan FS III A, HTMIII B och FS III B. För att inte Thone skulle behöva sitta ensam i bilen så blev det ett par vändor för att byta hund. Thone skötte sig förresten fint i bilen, och varken kissade i den eller tuggade sönder något.

Lhine och jag gjorde två väldigt olika starter. Den första var rätt rörigt, och i ena protokollet står det ”Hunden något förvirrad?”. Som jag anat här hemma så bryr hon sig mer om Evelina än vad som syns, så hon var lite splittrad inne på planen och hade nog sprungit av om det inte varit ett staket i vägen. Efter den starten kände jag att vi nog ska göra om programmet, enklare och utan rekvisita.

Vi gjorde det här programmet för att se om vi skulle kunna komma med i landslaget. Vi kom faktiskt med, men sen tackade jag ändå nej. Tro det eller ej, men landslaget är inte hela världen. Vi missade certet med 0.25 poäng i kategorin precision och samarbete, men fick faktiskt så högt som en 9:a på tolkning av musik av ena domaren och poängen landade totalt på 23.45.

Vid den andra starten fick Lenny och Evelina vara länge bort från planen, så dom inte syntes. Lhine fick dock hälsa på dom innan start så hon visste var dom var. Hon satt ändå och letade med blicken när jag gick in med rekvisitan, så innan vi gick in på planen så fick hon ett ”Nej!”. För att bespara oss lite strul så hoppade vi över en position i början och bytte mot en enklare. Jag tror att det var väldigt bra för Lhines självförtroende, för sen gick resten mycket bättre.

Det blev verkligen en revansch jämfört med den första starten, och jag kände mig jätteglad och nöjd när vi gjorde vårat avslut! 24.70 poäng fick vi, och cert!

Thyra som inte tävlat på lite mer än 6 månader visste jag skulle vara het, men hon höll sig skapligt bra i skinnet ändå trots att hon satt och vibrerade från att jag tog in henne i hallen. I den första starten slog det över ganska tidigt, och hon fuskade på ett ställe och började trava runt mig istället för att göra en snurr och sen gå in i bakåtslalom. Sen när vi väl kom rätt igen så gick det bättre.

Innan Thyra ska apportera svärdet så har jag lagt in ett läggande för att stoppa henne från att fuska. Idag satte hon sig ner, och satt tydligen jättebra där. Tre dubbelkommandon fick jag ge innan hon sprang iväg mot svärdet, med ett skall. Vi var inte sådär bra som vi kan vara, men jag kände mig ändå riktigt nöjd! 25.75 poäng blev det och cert!

Inför den andra starten tänkte jag att vi skulle prova att inte vänta på vår tur, utan börja röra oss mot planen när domarna såg ut att börja bli klara och sedan gå direkt in. Det kändes som att det gick bättre faktiskt. Thyra kanske behöver få börja jobba tidigare liksom. Den lilla nya detaljen som vi lagt till funkade bättre och det blev egentligen inget direkt strul från Thyras sida. Hon missade visserligen snurren före bakåtslalomen, men började inte trava runt mig, och det blev lite rörigt innan jag kom rätt med mina fötter.

För övrigt tyckte jag att Thyra lyssnade bättre, och jag lade in några stoppkommandon som hon tog bra innan hon fick vidare instruktioner i vad hon skulle göra. Poängen landade på 26.00 poäng och cert!

På totalt fyra starter åkte vi alltså hem med tre cert, och både Thyra och Lhine höjde poängen på andra starten. Lhine lyckades även höja sina kvalpoäng till SM med 2.15 poäng!

25 september, 2015 | 1 kommentar »

1 kommentar till “Freestyle- och HTM-tävling på Stockholm Södra BK”

  1. Nina:

    Jätte grattis till er

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: