Vi satsar på tävling!

Någon ordentlig träning har vi inte fått till i veckan, bara något litet pass på tomten, men nu har jag bestämt mig för att tävlingsväskan ska packas ikväll. Jag har ju velat fram och tillbaka tusen gånger om, men efter morgonens promenad där jag och hundarna gick bort och lattjade på en fotbollsplan så kändes det självklart att vi ska göra ett försök imorgon.

Thyra blir ju alltid på tårna när hon släpps lös och jag har en leksak med mig, och idag blev även Lhine helt galen när jag hade släppt Thyra men hon själv fortfarande var kopplad. Hon hoppade på stället och snurrade omkring och ville också vara med och jaga boll. Hon som annars inte brukar ta för sig på det sättet, utan brukar springa några varv för att sedan äta gräs typ.

Nu hoppade båda omkring framför mina fötter och ville göra trick för att sedan få bollen ivägkastad som belöning. Thyra är snabbare än Lhine, men idag kämpade Lhine för att försöka hinna ta bollen först och om hon inte gjorde det så jagade hon efter Thyra för att stjäla den och sedan sprang hon som en tok för att Thyra inte skulle kunna ta tillbaka den.

När jag såg den glädjen och energin hos båda två så kände jag att imorgon är det två hundar som kommer bli överlyckliga när de inser att vi ska tävla. Medan vi lattjade omkring på fotbollsplanen så kom jag även på en liten ändring till Lhines program. Vi har ett parti i början som hittills inte fungerat på tävling, och eftersom att vi inte kunnat träna så som jag hade velat så kändes det mer värt att plocka bort en position som riskerar att strula och byta ut den mot en som hon kan.

Ikväll blir det som sagt att packa tävlingsväskan, och sen har jag även tänkt som så att om inte jag ställer in mig på att tävla utan stannar hemma istället så lär det inte hända ett dugg inne i magen. Jag skulle ju sluta upp med att gå och vänta… Lenny blev dock lite orolig över mitt beslut, men det är ju inte långt vi ska och Pyret verkar ju inte ha bråttom ut så jag hinner nog packa ihop och åka hem om jag skulle få förvärkar på plats. Vilket jag dock inte tror kommer ske.

10 juli, 2015 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: