Hemma igen, för andra gången


Hon som sov lite för gott igår när vi kom hem.

Redan efter lunch igår så fick vi åka hem från BB. Det kändes både läskigt och väldigt skönt att få komma hem. Evelina åt en stund när vi kom hem och somnade sedan gott, och bara sov och sov och sov. Vid sju på kvällen, fem timmar efter att vi kommit hem, tyckte vi att det var dags för henne att vakna så att hon kunde äta igen, men hon ville bara få sova vidare.

Till slut lyckades vi störa henne så pass mycket att hon öppnade ögonen, men det såg ut som att hon låg och kippade efter luft. Både jag och Lenny fick panik, och jag vände över Evelina från rygg till sidan och klappade henne i ryggen. Hon fick upp lite slem, och var alldeles röd i ansiktet. Hon kändes inte helt närvarande, så medan jag lyfte upp henne och stod och gungade samtidigt som jag klappade henne i rumpan så ringde Lenny 112.

Dom ställde en massa frågor och sekunderna kändes som minuter, så till slut ropade jag ”Skicka en jävla ambulans någon gång!”. Evelina kändes fortfarande lite frånvarande, så jag gick ut med henne på uteplatsen och fortsatte att gunga, klappa i rumpan och prata med henne. Då fick hon en annan blick och tittade upp på mig och såg ut att undra ”Ja mamma, vad vill du?”.

Det tog en himla tid innan ambulansen kom, och när vi väl såg den så åkte den fel också. Dom hittade rätt till slut, och undersökningen av Evelina visade inget konstigt. De ville ändå inte låta det som hade hänt bara vara, utan ringde och pratade med BB som tyckte att vi skulle komma in till special-BB för en kontroll. Vi kunde fått åka med ambulansen, men valde att åka in själva.

Undersökningarna på special-BB visade inte heller något konstigt, förutom att hon hade lite låg temp. Barnläkaren var inte alls oroad över det som hänt, utan bebisar kan göra så. Det var vi som reagerade för snabbt, och hade inte vi haft ögonen på henne så hade hon rett ut det hela själv. Vi fick stanna kvar över natten ändå så att de kunde göra fler kontroller, men allt såg bra ut så idag fick vi åka hem igen efter lunch.

13 juli, 2015 | 1 kommentar »

1 kommentar till “Hemma igen, för andra gången”

  1. Anna @ Rocktassar:

    Men! Vilken otäck upplevelse!

    Första dagen med Harry, nere på eftervårdskontrollen lät det som han satte i halsen och så blev hela ungen helt lila. Riktigt blå-lila. Men som tur var (annars hade jag nog svimmat) var barnmorskan med, det skedde nämligen under kontrollen, så hon vände honom på magen och strök honom på ryggen. Inom några sekunder var han normalfärgad igen.
    Han gjorde så någon gån fler när vi kom hem, men då visste vi att vi inte behövde få panik. Det fick vi ju ändå, men inte så illa att man svimmar av rädlsa…

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: