Fröken störning

Imorse åkte jag och hundarna bort till brukshundklubben för att köra igenom deras program. Tanken är nämligen att vi ska på en tvådagars dubbeltävling i Bollebygd i helgen. Dubbla HTM-starter imorgon, och dubbla FS-starter på söndag. Det blev dock inga jättebra träningspass med varken Thyra eller Lhine, men båda två har ju fått göra alldeles för lite den senaste veckan.

Thyra hon hade bara jättebråttom, och extra bråttom eftersom att jag hade våran låt på i bakgrunden. Hon hade inte alls tid att lyssna, och förmodligen tyckte hon att jag var alldeles för långsam också. Jag känner ju själv att jag inte rör mig som jag brukar och är långsammare med allt. Första försöket att köra igenom programmet gick helt åt skogen och jag orkade liksom inte plocka fram plan B när Thyra hann med att göra egna saker, så då avbröt vi och hon fick gå och lägga sig medan jag körde Lhine istället.

Med Lhine gick det lite mer som det brukar, men mitt i blev vi avbrutna av Thyra som skulle vara med också. Hon som brukar vara så duktig på att ligga lös och vänta på sin tur… Det var inte bara en gång som hon kom travande bakom ryggen på mig, så till slut fick jag binda upp henne.

Lhine blev helt klart störd av att hennes mamma försökte komma och sno åt sig av uppmärksamheten, men vi tog oss ändå igenom programmet så att det kändes okej. Vi fick vända lite på programmet vid vissa bitar där Lhine tappade fokus på grund av att hon ville ha koll på var Thyra var.

När jag och Lhine kände oss nöjda så gjorde jag ett nytt försök med Thyra igen. Jag var lite mer på alerten och noggrann med att inte göra bytena mellan olika rörelser i takt till musiken, utan såg istället till att vi var lite efter hela tiden. Till skillnad mot det första så gick det andra försöket betydligt bättre, och där fick vi vara nöjda. Innan vi avslutade och packade ihop så fick Thyra ligga ner en stund medan jag klappade lite lugnt på henne för att få ner henne lite i varv innan hon fick sin belöning i form av några torrfoderkulor.

5 juni, 2015 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: