Från ett kaos till ett annat

Helgen som var blev inte alls som det var tänkt… I flera veckor har jag rensat och packat i min takt, alltså väldigt långsamt, och under helgen skulle alltså allt bli klart inför gårdagens flytt. Men natten mellan fredag och lördag plågades Lenny av buksmärtor och till slut lyckades jag få honom att iallafall ringa och prata med 1177, vilket resulterade i att han blev hämtad med ambulans och blev inlagd på KAVA. Jag fick förstås ingenting gjort i lördags, och i söndags blev det typ att panikpacka. Ner med det viktigaste liksom.

Jag kan lova att lägenheten såg ut som ett totalt kaos när jag och hundarna gick och lade oss på kvällen. Det blev inte mycket sömn varken mellan lördag och söndag eller söndag och måndag, p.g.a oro för Lenny. I söndags hade jag inte ens tid att åka upp och hälsa på honom på sjukhuset, och när vi pratade sista gången sent på kvällen så hade det till slut blivit bestämt att de skulle gå in i buken och ta en titt.

Lenny skulle höra av sig efteråt om han orkade, och även om jag själv vet hur groggy man är efter att varit sövd så var det en hemsk väntan innan han äntligen ringde vid 9-tiden på måndagsmorgonen. Precis som jag trodde från början så var det en blindtarmsinflammation, och den hade blivit borttagen. Jag började storgråta av lättnad, och sedan var det dags att försöka ta tag i dagen.

Från 12.00 skulle vi, eller rättare sagt jag, få tillgång till nycklarna till den nya lägenheten och fram tills att jag åkte och hämtade dom så fortsatte jag med panikpackandet. När jag hämtat nycklarna åkte jag och kollade hur lägenheten såg ut, om den var ordentligt städad. Tack och lov såg det bra ut, så sen åkte jag och handlade lite till Lenny och hälsade på honom på sjukhuset en stund och lämnade en väska med rent och fräscht ombyte. Tyvärr så ändrade sig vädret från mulet till soligt, så det blev en kort visit eftersom att hundarna satt i bilen.

På vägen hem blev det att hämta släpet som vi skulle hyra till flytten, jag som varken kopplat på eller kört ett släp förut. Personalen på bensinstationen var väldigt snälla och hjälpsamma, och det gick lugnt och fint att köra hem det. I väntan på min pappa och lillebror som skulle hjälpa till med flytten, eller snarare ta hand om flytten helt och hållet, så panikpackade jag lite till.

Pappa kliade sig lite i huvudet när han klev in, men förstod ju att jag gjort så gott jag kunnat. Vi skulle definitivt inte kunna få med oss allt, men pappa och lillebror gjorde verkligen ett superjobb! Efter att haft en butik, med världens minsta lager så kan min pappa det där med hur man pusslar ihop saker utan att lämna luft emellan. Vi åkte i två bilar första vändan, och medan pappa och lillebror började tömma släpet så åkte jag och hämtade Lenny på sjukhuset! Efter all röra så fick han iallafall åka hem väldigt lägligt, till vårat nya hem, och hundarna kunde vara kvar där med honom medan vi andra åkte en vända till.

Igår vaknade jag och hundarna upp i ett kaos i den gamla lägenheten, och idag vaknade vi upp i ett annat kaos. I vår nya lägenhet, tillsammans med vår sambo och husse. Eftersom att vi hyrt släpet ett dygn, så hoppades vi på att jag skulle lyckas koppla på det igen så att vi kunde åka och hämta lite mer grejer. Från början trodde jag att det där med släp var något avancerat, att man var tvungen att backa intill och att det skulle vara tungt att koppla på det, men det såg jag ju igår att det inte var.

Idag blev släpet bara halvfullt, men vi gjorde så gott vi kunde liksom. En höggravid och en nyopererad. Efter att vi packat ur och lämnat tillbaka släpet så tog vi tag i att försöka ställa ordning sovrummet iallafall. Hur det blev ser ni på bilderna högst upp, och vi passade även på att skruva ihop och bädda spjälsängen. Vårat nya sovrum känns jättestort och lyxigt, jämfört med det förra på typ 10m2

Medan vi höll på och grejade med sovrummet så ringde Lennys lillasyster och frågade om vi behövde ha hjälp med något, för hon hade ändå ingenting att göra, så hon var här ett par timmar och styrde. Släpade och bar ut grejer från vardagsrummet, där det mesta ställdes igår, och radade upp kartonger snyggt så att det skulle bli lätt sen att hitta rätt kartong. Tack vare hennes hjälp så fick vi fram ett vardagsrum och kontor också.

Innan hon åkte hem så tog hon mina nycklar, så att hon kan åka ut till våran gamla lägenhet och hämta lite mer grejer imorgon innan både hon och Lennys mamma kommer hit för att hjälpa till att packa upp.

2 juni, 2015 | 3 kommentar »

3 kommentarer till “Från ett kaos till ett annat”

  1. Elin:

    Vilken tur att ni har hjälpsamma familjemedlemmar. Och skönt att ha fått hem Lenny igen. ❤️

  2. Linda:

    Vilken tur att de hittade felet på Lenny och att ni samtidigt har lite familjemedlemmar som kan hjälpa er! Inte kul o flytta just nu kan jag tänka mig! Skönt när det är gjort ?

  3. Nina:

    Skönt att ni får hjälp av familjen med flytt och allt, men tänk på att ta det lite lugnt oxå, båda två. Kram

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: