Lite träning

Idag fick jag arslet ur och gick ut och tränade 2 deciliter var med Thyra och Lhine. Jag fastnar väldigt lätt i soffan eller sängen, men ska mitt och Lhines heelworkprogram bli bättre så måste vi träna! Istället för att bara gå ut och köra så lyckades jag faktiskt göra upp en liten plan i huvudet innan. Låten spelades på repeat på mobilen i fickan och så tränade vi på våra övergångar.

Lhine blir gärna lite sned eller hamnar för lång fram/bak, vilket jag tror beror på att jag nästan alltid börjar röra på mig innan hon har hittat rätt position. Idag såg jag till att stå still genom hela övergången, lät Lhine få jobba och belönade när hon hittat rätt position och stod still. Det blev inte alltid rätt första gången, men hon verkade ändå förstå vad jag var ute efter och om vi tränar på det här ett tag framöver så tror jag att det kommer göra henne säkrare, rakare och framförallt resultera i mer självständiga övergångar och ett snyggare utförande.

Thyra var verkligen supersugen på att träna idag, och hon som verkligen brukar ta en paus under pauserna sökte sig istället tillbaka till mig och ville få jobba mera. Vi fortsatte att jobba med min nya idé för att få bort den där fusksnurren som hon gör bakom min rygg på tävling, och till en början gjorde hon snurren själv så fort jag började vända mig mot henne. Då började vi om helt, och även om det var lite svårt och hon gärna ville göra snurren så lyckades vi få till ett par repetitioner där jag vände mig om och hon fick fortsätta att backa en bit innan belöningen kom. Även här kommer det nog behövas musik, och nötas in att Thyra inte ska snurra i takt till musiken…

27 maj, 2015 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: