HTM-tävling i Kungsörs hundarena

Idag har jag och Lhine gjort vår tredje och sämsta start med vårat nya program, och vår sämsta start i heelwork to music överhuvudtaget. Vi hade egentligen kunnat stanna hemma, men det var inte alls så illa som det låter. Det finns värre saker här i världen än en dålig tävling, och jag var ju beredd på att det skulle kunna gå hur som helst så jag känner mig inte särskilt besviken ändå.

Vad som blev tokigt idag vet jag inte riktigt, men det var nog kombinationen tävling, nytt program, för lite träning och skendräktighet. Dessutom insåg jag att vi har ju inte tränat till musiken, och bara det kan ju ha rört till det för Lhine. Det blev iallafall en hel del missar och strul, samtidigt som många bitar funkade jättebra! Man kan nog jämföra dagens utförande med en berg-och-dal-bana.

Poängen landade på 22.55, men det räckte inte till cert i just kategorin utförande. Båda domarna kommenterade det ojämna utförandet, men vi fick även många bra kommentarer. Den ena skrev bland annat ””Maffigt program som kan bli riktigt bra.”, och den kommentaren kändes det jättekul att få! Trots strulet så lyckades vi ändå visa hur programmet är tänkt att se ut en vacker dag.

Av sju startande i klassen lyckades vi ändå komma 2:a, med samma poäng som vinnare, så en fin rosett och några priser fick vi med oss hem. Dessutom fick vi ju vårat fjärde resultat till SM-kvallistan, där Lhine just nu ligger 2:a. Det får vi njuta av så länge det varar, och även att Lhine leder listan för Årets HTM-hund!

23 maj, 2015 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: