Nöjda och glada

När man inte kan, får eller bör göra vissa saker så saknar man dom helt plötsligt väldigt mycket. Under helgen handlade det för min del om promenader och träning med hundarna förstås. Fast när det inte är något som hindrar en, då låter man latmasken ta över ibland istället och saker bli inte av för att man är bekväm och låtsas att man inte orkar eller så har man tusen andra ursäkter. Det är kallt, det regnar, det är blött…

Idag har alla tre fått träna en stund, trots att det var mycket kallare ute än vad jag hade räknat med. Thyra och Lhine fick träna ute iallafall, men med Rhiva blev det ett träningspass i trapphuset. Snön och isen har börjat töa bort lite grann, så på gräsplanen utanför fanns det en remsa med gräs som vi kunde hålla oss på. Kändes väldigt ovant, men skönt, att ha fast mark under skorna.

Thyra kommer nog sakna snön lite grann, för på promenaderna dyker hon ner och rullar runt i det som finns kvar, medan Lhine väljer att springa på stråken med gräs. Under vårat lilla träningspass var Lhine helt galen, och snabb! Hon kan annars var lite eftertänksam, men idag var det ett himla hoppande och skuttande. Förmodligen tyckte hon att det var jätteskönt att kunna ta i och sprätta omkring i gräset istället för att halka omkring på isfläckar.

Rhiva fick som sagt nöja sig med att träna i trapphuset, men hon var nog lika glad för det. Jag hoppas att det blir mindre och mindre snö och is ute, och att det inte kommer mer nu när det har börjat smälta bort på riktigt. Det var mysigt när det var en massa vit och fluffig snö ute, men när det bara är ett tunt täcke kvar och ett massa is överallt så kan det lika gärna försvinna och bli vår. Det vore inte helt fel att kunna få till riktiga träningspass, där hundarna får röra på benen och inte bara använda huvudet.

Efter dagens små träningspass verkade hundarna väldigt nöjda, och jag kände själv hur bra jag mådde. Imorse tog vi en lite längre promenad inne i Linghem, och nu hade hundarna fått träna också. Underbart!

16 februari, 2015 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: