Lyxproblem är inte heller så roliga ibland…

Kommande helg ska jag och Thyra tävla freestyle, och efter alla små träningspass så tänkte jag att den här veckan behöver vi nog få till ett par längre pass samt köra igenom programmet… Åh, jösses! Nu ikväll när vi tränade så flippade Thyra ur redan vid rörelse nummer två. Hon hade minsann inte tid att lyssna och ta det lugnt, utan hon bara körde på och började cirkla runt mig i väntan på nästa instruktion. Inte rätt!

Man kan ju tycka att en hund på 10 1/2 år kanske borde börja bli lite bekväm av sig, och inte ha något emot att vila sig i form… Det är ju rätt uppenbart att Thyra inte känner sig nöjd med att få korta träningspass flera gånger i veckan, och gå långpromenad nästan varje morgon. Problemet är väl att hon är i för bra kondition, både fysiskt och psykiskt, men det är inget jag skulle vilja ändra på.

Kvällens träningspass gick iallafall mycket sämre än jag trodde. Jag var ju förberedd på att hon kanske skulle vara lite för mycket, just eftersom att hon inte fått bli riktigt trött mentalt på ett tag, men inte att hon skulle hålla på som hon gjorde. Vi fick väl bryta ungefär femtioelva gånger och börja om från början innan vi ens kom till rörelser nummer tre. Därefter gick det bättre, även om tempot var alldeles för högt.

Planen inför helgen blir att träna delar och köra igenom programmet varje dag fram tills dess, och att försöka köra ur henne på plats. Jag får hoppas på fint väder och att det finns ytor utomhus som vi kan träna på och där jag kan låta Thyra få röja loss lite.

23 februari, 2015 | 3 kommentar »

3 kommentarer till “Lyxproblem är inte heller så roliga ibland…”

 1. moa:

  Åh vart ska ni tävla? 😀 jag har börjat få liknande problem med Astra nu, jag som jobbat för att få UPP hennes energi o fart men på senaste tävlingen var hon helt galen… det är ju jättesvårt att träna i det här vädret :/ lycka till 😀

 2. Micha:

  Tack för din kommentar på instagram! Å såklart stort grattis till er för miraklet i magen å det häftiga & stora som komma skall!
  Underbara hundbilder bjuder du också på,härligt! ❤

 3. moa:

  Jaaa det gör vi 😀 😀 va roligt! 😀

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: