Årets första riktiga träning!

I början av veckan fanns det en smal grön remsa på gräsplanen utanför, och imorse så var all snö och is borta! För att fira detta fick hundarna idag ett varsitt längre träningspass. Förutom torrkulorna hade jag även med en boll ut som belöning, så att hundarna fick rusa och busa ordentligt också.

Det var jättekul att äntligen kunna få träna på riktigt igen, och låta hundarna få röra på sig och ta i. Det har ju inte gått när det varit halt, och på asfalten ville jag inte att dom skulle hoppa omkring och riskera att dom skulle göra sig illa. Men idag har dom fått jaga boll och göra snabba rörelser.

Thyra och Rhiva fick träna freestyle, och bara det att vi hade fritt utrymme nu gjorde träningen mycket roligare. Vi behövde inte göra halva rörelser för att trapphuset eller den halkfria ytan tog slut, utan Thyra kunde till exempel få backa hur långt som helst. Med Lhine blev det HTM-träning förstås, och vi kunde röra oss i raskare takt och under längre sträckor än vi gjort sedan oktober…

Nu är det bara att hoppas att vädret inte fastnar i en regnperiod, eller att det kommer mer snö så att allt börjar om igen med is och halka… Det vore så skönt att komma igång med träningen på riktigt igen!

19 februari, 2015 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: