Final Agria Freestyle Elite Challenge 2014

Idag var det dags för finalen av Agria Freestyle Elite Challenge 2014, som vi kvalade till redan i februari förra året. Även om jag såklart var nervös så hade jag en ganska lugn och avslappnad inställning till dagens tävling. Vi åkte så att vi var framme vid 7-tiden, och när vi packat in grejerna och ställt upp hundarnas burar så blev dagens första projekt att få Thyra att bajsa. Hon gjorde nämligen inte det varken igår kväll eller innan vi åkte till My Dog.

När den biten var avklarad så var det dags för banvandring. Hundarna fick följa med in på planen, och man fick belöna med godis! Med tanke på att det inte fanns någon uppvärmningsyta så var det guld värt! Jag och Thyra var nog både först in och sist ut, och det kändes som att vi fick till ett riktigt bra träningspass.

Thyra och jag hade startnummer 8, och idag gick det undan. Det var verkligen jättebra arrangerat, och vi tävlande har även blivit bra på det här med att få tävlingar att flyta på. Thyra kändes rätt lugn före start, nästan så jag funderade på om hon inte mådde riktigt bra. Fast nu borde hon börja löpa vilken dag som helst, hon har nog bara väntat in My Dog och AFEC-finalen.

Dagens start kändes så jäkla bra! Vi hade väl typ två missar, en i starten och en framåt slutet, och så kom ett litet ljud. Jämfört med SM så var ju det ingenting! Thyra kändes väldigt sansad under större delar av programmet, och jag tror inte att hon fuskade någonstans utan istället kunde vi ta det lugnt genom programmet. Känslan när vi gick av planen var ”YES!”.

Vi gick upp i ledningen en stund, men blev sedan nerpetade av våra klubb- och landslagskamrater Ida och Monster. Jag missunnar inte dom vinsten ett dugg, utan tyckte istället att det var riktigt roligt. Dessutom hade jag det lite på känn, att det stod mellan mig och Thyra eller Ida och Monster. Vi åkte ihop till NM i Norge, och Idas känsla efter den resan var nog ännu värre än min, så dagens vinst blev en välförtjänt revansch!

Jag och Thyra slutade alltså som 2:a, med 26.80 poäng och cert, i finalen av Agria Freestyle Elite Challenge 2014, och jag är jättenöjd både med utförande och placering! Det blev verkligen en jättebra tävlingsdag, och att vi fick med oss ytterligare en megastor rosett hem till vår samling gjorde den inte sämre!

3 januari, 2015 | 12 kommentar »

12 kommentarer till “Final Agria Freestyle Elite Challenge 2014”

 1. Anki Risberg:

  Jättestort grattis! Himmel vad ni är duktiga!

 2. lizzy o Nitro:

  STORT GRATTIS!!!

 3. Carin:

  Stort grattis 🙂 lika imponerad som vanligt!

 4. Jenny:

  Grattis 🙂

 5. linda:

  Grattis!!!

 6. Malin:

  Grattis!!!

 7. Lena:

  Stort grattis till dig och Thyra för att återigen prestera på topp!

 8. Nina:

  Jätte grattis

 9. kicki:

  Stort grattis till er ni är så duktiga

 10. Zandra, Lova & Lystra:

  Grattis till ännu en super prestation! 🙂

 11. Anna med flock:

  Grattis!!! Ni inleder verkligen året på topp 🙂

 12. Virre & Milo:

  Grattis!! 😀

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: