Årets freestylehund 2014!

Efter förra årets sista tävling, i Karlstad i november, stod det klart att Thyra vunnit Årets freestylehund 2014! Nu har Thyra vunnit allt man kan vinna inom freestyle här i Sverige. Jag kan förstås ha fel, men jag tror att Thyra är den första hunden som vunnit både SM, AFEC och Årets freestylehund.

2013 var vi ruskigt nära en vinst, och jag har för mig att vi höll ledningen från att vi fick vårat fjärde resultat i juni och ända fram till den sista tävlingen det året. Det kändes lite surt att vara så nära, men istället slog vi ju till med SM-guld och AFEC-vinst.

I år, eller jag menar förra året, hade jag tänkt skippa tankarna helt på Årets freestylehund, men så hamnade vi i topp på listan igen när vi fått fyra officiella resultat. Dessutom slog vi till med flera personliga poängrekord, och ett nytt svenskt rekord. Det dröjde dock bara två veckor eller något sådant innan vi blev nerpetade ett steg. På ett sätt kändes det lite skönt, för då behövde vi inte försöka försvara vår position på listan.

Väldigt oväntat gick vi upp i ledning igen i slutet av augusti, och utökade ledningen till ett helt poäng i oktober. Vi missade en viktig tävling som arrangerade hela tre starter i klass III, och jag förväntade mig faktiskt att vi skulle bli nerpetade minst ett steg igen. Vi fick dock behålla vår ledning både efter den tävlingen och årets sista tävling!

Det känns jättekul och häftigt att Thyra kan titulera sig som Årets freestylehund 2014, och det känns välförtjänt. Vi har haft två väldigt bra tävlingsår på raken där Thyra gått väldigt jämnt och bra. På de officiella tävlingarna här i Sverige under förra året var Thyras sämsta poäng 24.65, och sedan är det näst sämsta 26.35 poäng… Precis som under 2013 tog Thyra cert på varenda start under 2014, även på Cruft’s och mästerskap.

Vi hade inte de högsta enskilda poängen på listan, utan två andra ekipage hade tre poäng som var högre än vårat högsta. Däremot så var våra fyra bästa poäng under året väldigt jämna. Det skiljde bara 0.75 poäng totalt mellan det högsta och det lägsta. Den totala poängen som vi vann med var 112 poäng (28.40, 28.20, 27.75, 27.65), och vi vann som sagt med en hel poängs marginal.

Prisutdelningen för Årets freestylehund hölls på My Dog nu under helgen som var. Tidigare har priset bara varit ett diplom, men jag och Thyra fick bli de första att ta emot det helt nya priset i form av en jättestor och tjusig pokal. Det är ett vandringspris, så det medföljde även ett fotoalbum där vi får vara först med att sätta in en fin bild på oss tillsammans med pokalen.

6 januari, 2015 | 22 kommentar »

22 kommentarer till “Årets freestylehund 2014!”

 1. Nettan:

  Grattis!!!!!!!!! Den pokalen är stor, och naturligtvis har ni gjort er förtjänta av den. Stort Grattis igen.

 2. Anna at Rocktassar:

  Wow, det är två rejält flådiga år ni har bakom er nu! <3 Helt grymt vilka vinster, priser och äventyr n i samlat på er!

  Vilken läcker pokal! Den är ju lika stor som Thyra! 🙂

  Stort grattis! Anna

 3. Angelica:

  GRATTIS!

 4. Lovisa, Inja, Fendi & Link:

  Välförtjänt GRATTIS 😀

 5. Ingegerd:

  Stort, stort GRATTIS – vilket fantastiskt ekipage ni är!!!

 6. Maggan & CO:

  Massor massor grattis igen!!! 😀 Och vilken fin bild på er båda! <3 🙂

 7. Virre & Milo:

  Jättegrattis!! Och vilken pokal, välförtjänt är den verkligen!! 😀

 8. Malin:

  Stort grattis!!! Ni är super duktiga och så förtjänta utav detta!!!

 9. Jeanette,Sly & Joy:

  Vad roligt! Stort GRATTIS! 🙂

 10. Maria:

  Stort grattis!!

 11. Rebecca:

  Stort grattis till vinsten och två fantastiska tävlingsår!

 12. linda:

  Stort grattis till er!

 13. D & T:

  Stort grattis!! 🙂

 14. Emma, Sasha & Arya:

  Stort grattis till vinsten 🙂

 15. Emmy:

  Stort tillykke

 16. Elin:

  Grattis!!

 17. Malin:

  Stort grattis! Du och dina hundar är grymma tillsammans! 🙂

 18. Sabina & Kelso:

  Stort grattis. Det är verkligen en titel ni förtjänar.

 19. sara:

  Vad roligt Stort Grattis

 20. Cattis:

  Stort grattis från oss på Gotland!

 21. Mimmi & Urax:

  vad roligt, stort grattis! oerhört bra jobbat =))

  å kul med din kommentar om crufts,att man får hjälp om man måste kissa osv! 😉

 22. Sabine:

  Stort grattis igen!!! 😀
  Vet inte om du vet detta, men ni fick de högsta totalpoängen någonsin i tävlan om Årets Freestylehund sedan nya poäng och bedömningssystemet började (det gamla systemet som man körde i freestylens början var maxpoängen 100/start), så himla häftigt, ni har verkligen tagit hem rubbet 2013/2014 😀 !!! Ni är ett outstanding team du och Thyra!!!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: