Freestyletävling på Dog-O-Rama, dag 2


Thyra med sina priser från helgen. Massa träningsgodis, ett första-hjälpen-kit och en tävlingsbok.

Freestyleklasserna skulle inte starta förrän efter lunch idag, så imorse tog jag lite sovmorgon. Klockan ringde så att jag skulle hinna rasta hundarna och äta frukost, för hotellfrukost får man ju inte missa, och sedan kröp jag ner en stund till bredvid Lenny. Vi hade verkligen ingen brådska, utan gick upp och packade ihop våra grejer precis lagom tills vi var tvungna att checka ut.

Vi var framme vid Dog-O-Rama strax innan 12.30, och sedan startade inte jag och Thyra förrän vid 15-tiden så det blev en del väntan. När vi satt och väntade på vår tur kände jag att idag skulle det bli kul att få gå in på planen igen! Igår var jag bara nervös… Det började jättebra, och Thyra lyssnade fint. Men så började hon dra upp tempot och slarvade vid snurrarna och hoppen. Varför vet jag inte, men kanske var det för att hon kom ihåg att i nästa sekvens plockade jag upp kniven igår.

Den skippade vi idag, och Thyra backade och vände fint. Inget skall heller. Det kändes som att hon samlade ihop sig igen, men hela sista biten av programmet strulade. Hon backade ut bra bakom min rygg, men gjorde inte sin snurr och ville inte gå i sidleds. Där tror jag att hon hade kniven i minnet och tappade fokus på grund av den, och idag blev det fel i hennes värld när den inte låg på marken som igår.

Det var så mycket som inte blev som det ska vara så jag kommer inte ihåg allt exakt, men hon ville inte göra snurren när jag tagit svärdet och inte gå upp med framtassarna på min rygg så istället fick hon gå bredvid mig och så fick hon sitta fint bredvid mig som avslut istället.

Idag brände det i ögonen när vi gick av planen. Inte på grund av att Thyra gjorde och inte gjorde som hon gjorde, utan varför. Den där kniven alltså, tänk att en sån liten grej kan förstöra så mycket. Jag trodde verkligen inte att den skulle spela så stor roll idag, men det gjorde den tydligen. Liksom, hur ska vi kunna reparera det här till NM?

Det hade tydligen inte sett lika illa ut som det kändes, men vi hade verkligen behövt få ha en bra känsla inne på planen idag. En sansad och kontrollerad känsla. Det var jobbigt att behöva gå och vänta på prisutdelningen, för jag hade gärna velat få titta på poängen själv först som man brukar kunna få göra, men när klassen var slut så bad jag om att få våra protokoll så vi kunde åka hem. Lenny skulle jobba natt och ville få hinna vara hemma en stund innan han skulle behöva åka igen.

Det blev inga dåliga poäng idag heller, till och med bättre än igår. En tredje placering blev det, med 26.75 poäng och cert. Vår ”sämsta” placering officiellt i år, och det var riktigt tight på pallen. Bara 0.15 poängs skillnad mellan oss alla tre. Detta var årets sista officiella tävling, och på tävlingarna här hemma i Sverige i år har jag och Thyra tagit 10 stycken klassvinster och två tredje placeringar. Vårat lägsta poäng i år är 24.65, och sedan är det näst lägsta 26.15 poäng…

9 november, 2014 | 7 kommentar »

7 kommentarer till “Freestyletävling på Dog-O-Rama, dag 2”

 1. Nathalie &Ayax:

  Lite trist att det fick sån effekt, jag tror säkert kniven påverkade även dag 2. Men med lite träning tror jag fortfarande det är lugnt inför NM! Stort grattis ändå till pallplats och bra poäng!! 🙂

 2. Angelica:

  Som en av de som inte såg programmet kan jag kanske inte yttra mig alltför mycket men jag har däremot sett er vid andra tillfällen och ni går alltid som en dröm. Både du och Thyra är väl samkörda och kan varandra utan och innan på ett sätt som är få förunnade. Ni ÄR duktiga Sandra!

 3. Zandra, Lova och Lystra:

  Jag och Lystra gjorde vår sämsta tävling (disk tävlingen) som sista tävling innan SM. För min del var detta toppen, för det fick mig verkligen att skärpa till mig. Först kände jag precis som du. Men så så tänkte jag: Jag kan antigen lägga mig ner här och dö eller så kan jag resa mig upp och ge allt.

  Och när allt kommer omkring så kändes det bättre att ha skit tävlingen förre än på själva SM.

  Dessutom tycker jag det var toppen att få ett nytt perspektiv och därmed satte jag upp helt andra mål som vi också uppfyllde. Så för vår del var en skit tävling precis innan det bästa som kunde hända även om det inte kändes så just då. Hoppas desamma kommer gälla för er.

  Hursomhelst stort grattis till ännu en pallplacering, fina poäng och lycka till på NM. 🙂 🙂

 4. Carin:

  Grattis!

 5. Malin:

  Börjar med att gratta till fina poäng och pallplaceringen! 🙂
  Sedan tror jag (precis som Zandra skriver) att det kan vara bra att ”fela av sig” innan något större stundar, vi håller tummarna stenhårt på NM!!!

 6. Eva Münter:

  Grattis till ett fantastiskt duktigt team. Jag är helt säker på att du kommer att hinna rätta till det som strulat. Med rätt attityd, mycket glädje och tålamod så kommer du att förändra. Du har gjort sånt förr och vet egentligen att du kan. Du ska bara tro på det själv. Lycka till!

 7. Gunela:

  Grattis!
  Tror att ni fixar det om inte DU tänker på kniven… Thyra kommer ju att se att den inte finns under träningarna och NM! Lycka till!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: